RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Nå lager Frp nye dusteavgifter»

Dyrere trikketurer er Frps forslag til å finansiere eldreomsorgen. Det får leserne til å rase.
Dyrere trikketurer er Frps forslag til å finansiere eldreomsorgen. Det får leserne til å rase. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Frp får så øra flagrer, etter at de foreslo å heve prisen på månedskort i Oslo.

OSLO: «Først roper de opp om at folk skal reise mer kollektivt på grunn av forurensning fra biler. Så foreslår Hagen dyrere billettpris??? Folk skal snart "ranes" for hele lønna si!», skriver en av dittOslos lesere.

For etter at dittOslo.no torsdag skrev om at Frp ønsker å heve prisen på månedskort i Oslo, har debatten eksplodert, både i kommentarfelt og i sosiale medier.

«Nå lager og innfører Frp nye dusteavgifter. Nå har de skutt seg selv i begge beina», skriver en leser, mens en annen kan fortelle følgende:

«Nå må f..n meg Frp gi seg. Glad for at jeg meldte meg ut.»

Mer til eldre, mindre til Ruter
Fremskrittspartiet er for tiden i forhandlinger med byrådspartiene Høyre, Venstre og KrF om Oslo-budsjettet for 2015. Et av forslagene til partiet er å gjøre månedskort for dem som reiser til og fra jobb dyrere.

I tillegg vil partiet kutte ned på antall avganger med trikk og buss på dagtid, når mange avganger uansett kjører med halvtomme vogner.

Det var Osloby som først skrev om saken, der flere forslag til kutt lanseres. Blant annet mindre penger til Popsenteret, Øyafestivalen og nytt Munch-museum. 

Til gjengjeld ønsker partiet en styrking av blant annet sykehjem og hjemmetjenester.

- I dag bruker vi 1640 millioner kroner på å subsidiere driften av kollektivtrafikken. Vi reduserer med 140 millioner kroner, sa gruppeleder Carl I. Hagen (Frp) til Osloby.

Les også: dittOslo.no kårer 100 grunner til å elske Oslo: «Disse er det umulig å hate»

- Vissvass
Men dette har fått leserne av dittOslo.no til å hisse seg opp. Latterlig, mener noen, mens andre mener forslaget er totalt skivebom av Hagen.

«Maken til visssvass! Mange av oss har faktisk ikke bil og synes det er nok som det er. Få disse folka vekk ved neste valg!», sier en, som også får støtte:

«Dette er og blir for dumt. Dette stimulerer ikke folk til å ta kollektivt. Å straffe de som reiser mest, er vilt ...»

«Øk bomavgiften, senk billettprisen og få elbilene ut av kollektivfeltene, så kan dere bruke bompengene på kollektivtrafikken.»

«Kommer det da egne sitteplasser reservert arbeidsreisende? De må jo være sikret sitteplasser i det minste da»

«Trodde faktisk at det var positivt å få flest mulig over i kollektivtrafikken, slik at det blir mindre bilkøer.»

Byrådspartiene har ikke ønsket å kommentere saken, men Venstre sier til Osloby at de er opptatt av at det skal være billig å reise kollektivt i Oslo. Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere