*Nettavisen* Nyheter.

Nå lytter byråd Hauglie til barnehageforeldrene

PROTESTERER IGJEN: Barnehageforeldre fra Søndre Nordstrand er med i nytt fakkeltog mot privatisering av syv Oslo-barnehager. Denne gang med Rådhuset som mål. Nå sier byråd Anniken Hauglie at hun vil høre på hva de har å si. Foto: Arkivfoto: Eivind Volder Rutle

Byråd Anniken Hauglie bøyer av for foreldrenes press. Nå vil hun likevel ha deres kommentarer til privatisering av syv Oslo-barnehager.

OSLO: Høyrebyråden har vært utsatt for massiv kritikk siden det 12. desember ble kjent at Bjørnåsen og Asperud barnehager (Søndre Nordstrand), Rønningen og Grindbakken barnehager (Vestre Aker) og Frydenlund, Smedbakken og Ospa barnehager (Alna) skal konkurranseutsettes som et forsøksprosjekt.

Mandag 13. januar samlet representanter for de syv barnehagene seg og forfattet et brev med to klare krav til byråden. Det ene kravet er at bemanningsnormen skal gjelde også for private barnehager. Det andre dreier seg om foreldrenes medvirkning i prosessen. De krever dessuten prosessen stoppet inntil disse to kravene er oppfylt.

LES OGSÅ: Foreldre møter motbør hos byråden

Mandag fikk foreldregruppen gehør i to av punktene.

– Jeg har hatt møte med foreldrerepresentanter for de syv barnehagene og hørt deres synspunkter. For at de foresattes argumenter også formelt skal kunne gis til hele byrådet har jeg valgt å forelegge saken til de aktuelle barnehagene, sier byråden for kunnskap og utdanning.

– Parallelt med dette utsettes anbudsfristen for potensielle nye drivere, sier hun.

Forelegges på nytt

Hauglie sier hun har vært opptatt av å få foreldrenes synspunkter i saken.

– I denne dialogen har det vært reist spørsmål om tolkning av barnehagelovens paragraf §4 om foreldreråd og samarbeidsutvalg. Jeg mener at vi har holdt oss innenfor loven slik vi har tolket den. Hvis det kan reises tvil om dette, er det viktig at foreldrene også kan få sagt sin mening skriftlig, sier byråden.

– For å sikre at byrådet har alle relevante opplysninger, vil jeg forelegge saken på nytt med momenter fra samarbeidsutvalgene og foreldrerådene, understreker Hauglie.

– Nå er vi i en prosess og jeg ser fram til å motta de skriftlige innspillene. Fristen er 14. februar, sier Anniken Hauglie.

Ikke endret

På direkte spørsmål fra dittoslo.no om dette kan føre til at det ikke blir noe av konkurranseutsettingen, svarer Hauglie:

– Bystyrets vedtak om konkurranseutsetting er ikke endret, men nå inviterer byråden samarbeidsutvalgene og foreldrerådene i de involverte barnehagene til å gi sine skriftlige kommentarer til saken.

Foreldregruppen har som mål å stoppe hele prosessen. Det skal de blant annet vise med et fakkeltog til Rådhuset onsdag klokken 17.00.

LES MER OM DE KONKURRANSEUTSATTE BARNEHAGENE HER:

"Hei Fabian Stang, jeg er så frustert"

– Kommunen har ignorert oss

– De minste blir straffet fordi fagutdannet personale er dyrt

– Ikke selg barnehagen!

Fortvilelse på Lucia-festen i Rønningen barnehage

– Uakseptabelt sjansespill med våre barns ve og vel

Urolig over at barnebydel blir forsøkskanin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag