RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå må det reageres!


Egenrapporten til Brobekk forbrenningsannlegg viser overutslipp. Anlegget får ingen reaksjoner, derfor fortsetter anlegget over- utslippet sitt, mener Christian Schelver, leder for Aksjon Steng Giftfabrikken.
Egenrapporten til Brobekk forbrenningsannlegg viser overutslipp. Anlegget får ingen reaksjoner, derfor fortsetter anlegget over- utslippet sitt, mener Christian Schelver, leder for Aksjon Steng Giftfabrikken.
Miljørapporten skryter bedriften opp i skyene. Egenrapporten til forurensingstilsynet viser noe helt annet.

HARALDRUD: Miljørapporten for 2007 forteller at Brobekk forbrenningsanlegg gjør en god jobb og holder utslippene innenfor grensene. Egenrapporten til forurensingsmyndighetene viser noe annet.

Her viser det at forbrenningsanlegget har overutslipp. Både i vann og i lufta, sier leder av Steng Giftfabrikken, Christian Schelver.

Kvalme og svimmelhet

Aksjonen har kontakt med forbrukerombudet og har anmeldt Brobekkanlegget igjen. Nå håper aksjonen at anleggets egenrapport skal styrke anmeldelsen.

Schelver forteller at personer han har snakket med kjenner en belastning på kroppen.

Noen merker ikke noe, mens andre forteller om svimmelhet, pusteproblemer og kvalme. En fortalte at bilen var nedsotet etter han var ferdig på arbeid. Om dette skyldes Brobekkanlegget, vet vi ikke. Men vi ønsker at dette skal sjekkes av Helse- og velferdsetaten, hevder Schelver.

Ingen info om CO2

Steng Giftfabrikken vil at Helse- og velferdsetaten skal undersøke området.

Bedriften er flinkere til å informere om utslippene etter aksjonen kom på banen. Likevel unnlater de å svare på utslippsspørsmålene. I rapportene står det heller ingenting om CO2 utslippene, som vi vet fabrikken har, kommenterer Schelver.

Sløsing med ressurser

Hvorfor brenner vi opp ressurssene våre? spør Schelver. Han synes det er hårreisende at artikler, som papp og papir ikke blir gjenvunnet.

Anlegget ble kåret til miljøversting i fjor. Å brenne ressurssene er sløsing, i tillegg til forurensing, kommenterer lederen. Nå håper aksjonen at den nye miljøvernministeren skal trå til.

En av grunnene til at fabrikken fortsetter å bryte grensene for lovlig utslipp, er jo fordi reaksjonene mangler. Nå er det på tide med reaksjoner, avslutter lederen i Aksjon Steng Giftfabrikken, Christian F. Schelver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere