RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå MÅ det skje noe!


Lei av å vente: Gruppeleder i Høyre Arild Gjervan, leder i Vestre Aker bydelsutvalg Elin Horn Galtung og nestleder Christian Holmesland krever at planen om Røa bad må bli en realitet. foto: alexander synstad
Lei av å vente: Gruppeleder i Høyre Arild Gjervan, leder i Vestre Aker bydelsutvalg Elin Horn Galtung og nestleder Christian Holmesland krever at planen om Røa bad må bli en realitet. foto: alexander synstad
Saken om Røa Bad har rullet i nesten 40 år, uten at det har skjedd noe. Snart skal idrettsplanen i Oslo vedtas. Politiker-trioen Arild Gjervan, Elin Horn Galtung og Christian Holmesland krystallklare på at noe må skje nå. De mener løsningen er løsrive boligdelen og badedelen.

RØA: Gruppeleder for Høyre, Arild Gjerva, BU-leder Elin Horn Galtung (H) og nestleder Christian Holmesland er i ferd med å miste tålmodigheten. De står på en tomt som kunne ha rommet et 40 år gammelt bad.

Men rundt dem er det bare biler. De er lei av at det tar så lang tid å få realisert et trivselsbad for bydelen. Tomten ved Samfunns Vest er regulert til bad. Men ingen har lykkes med å få satt i gang byggingen.

Det er utrolig trist at denne saken har tatt nærmere 40 år, sier Gjervan.

Han mener saken er blitt unødvendig komplisert.

Den ble komplisert da boligdelen og selve badet er blitt blandet sammen. Blant annet er det blitt krevet driftsgaranti fra private i flere år. Det har ført til problemer med "prising" av tomten. For å komme videre er det fornuftig og mer ryddig å løsrive elemente i én boligdel og i én badedel.

Ifølge idrettsplanen for 2009 til 2012, slås det fast at det er behov for tre nye flerbruksbadeanlegg i bydelene med dårligst tilbud, blant annet Oslo Vest. Planen skal behandles i bystyret 5.mars.

Tre basseng

Ifølge Gjervan bør badedelen på visse vilkår delfinansieres med spillemidler.

Videre er det en stor fordel at badet, i likhet med bad andre steder i byen bygges og driftes av kommunen.

Gjervan står fast på at planen med blant annet tre basseng, opprettholdes. For boligdelen ønsker han at de tilrettelegges som Omsorg+-boliger.

Høl i huet!

Elin Horn Galtung har brukt mye tid og energi på bad på Røa. Hun mener det er skandaløst at det har tatt så lang tid.

Det er helt høl i huet og en skandaløs behandling av folk i Oslo Vest. Nå må vi gjøre det vi har gjort hele tiden, nemlig å fortelle hvor håpløs denne saken har vært, mener Horn Galtung og Christian Holmesland.

Horn Galtung peker på det hun mener et skrikende behov i Bydel Vestre Aker.

Vi er bydelen flest funksjonshemmede som ikke har eget bad. Nå må det skje noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere