RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STOR I KJEFTEN: Cato Karlsen får litt å tygge på etter sønnen Marins feilfrie NM-runde. Han sa før løpet at det var «umulig å kjøre feilfritt», og at han skulle spise hatten sin om sønnen klarte det. Gjett om junior leverte...
STOR I KJEFTEN: Cato Karlsen får litt å tygge på etter sønnen Marins feilfrie NM-runde. Han sa før løpet at det var «umulig å kjøre feilfritt», og at han skulle spise hatten sin om sønnen klarte det. Gjett om junior leverte... Foto: ALLE FOTO: HENRIK B. MEIDELL

Nå må han spise hatten sin

Det kan ta tid å fordøye at din egen sønn er blitt norgesmester. Bare spør Cato Karlsen.

HVERVENBUKTA: Hans sønn Martin K. Karlsen (17) vant nemlig juniorklassen i helgens Norgesmesterskap i trial på Osloungdommens Motorsenter ved Hvervenbukta.Selvsagt til pappas store glede. Mannen var stolt som en hane da vi møtte ham søndag formiddag, men seieren kan også gi en viss bismak.

Bokstavelig talt.

Norgesmester Martin Karlsen ble nordisk mester, også det i juniorklassen, for bare en måned siden.

Karlsen, oppvokst på Bækkelaget et langt steinkast fra motorsenteret, var rimelig sikker på at det ikke var mulig å kjøre en av de to NM-rundene feilfritt.

Det er uhyre sjeldent at noen kjører gjennom alle løypene – det var 15 i tallet i NM – uten å få såkalte «prikker».

De får man av dommeren om man setter foten i bakken eller gjør noe annet ureglementært.

Perfekt løp

Men så gjorde Martin nettopp det. Første runde dundret han gjennom med to prikker.

Så kjørte han ett hundre prosent feilfritt, ble norgesmester i juniorklassen og sørget for at pappa må bite i seg både hodeplagg og ordene om at det prikkfrie ikke var mulig.

LES MER: Unikt tilbud til alle osloungdommer

Holder løftet

– Jeg fikk vite om hva pappa hadde sagt først etter at jeg kom i mål, sier den nybakte mesteren lattermildt.

Han gliser godt ved tanken på hva faren nå skal sette til livs. For Karlsen senior har tenkt å holde ord og stapper i seg med det aller første.

– Men det kan jo tenkes jeg får laget en hatt i marsipan, flirer han.

Håkon Pedersen fra Bergen gir gass opp skrenten og hopper over toppen. Han ble andremann i eliteklassen.

Stort talent

Martin K. Karlsen toppet en stor sesong med tittelen han tok lørdag. Triumfen kom bare en drøy måned etter at han ble nordisk mester i juniorklassen.

Til daglig er han elev på Rælingen videregående skole, og har lagt ned enorme mengder med treningsarbeid for å nå det høye nivået han holder nå.

Han trener tre til fire ganger i uka i Hvervenbukta. I tillegg kommer daglige økter med utholdenhetstrening, for å klare den fysisk svært krevende idretten.

– Jeg har nådd alle de målene jeg satte meg for i år. Men om jeg skal satse på en karriere på motorsykkelen, har jeg ikke tenkt så mye på ennå, sier han nøkternt.

Alle NM-resultatene kan du sjekke her.

LES MER: Lysvandring fra Holmlia til Hvervenbukta
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere