RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå må Høyre komme på banen

Det har i lengre tid vært argumentert for eller mot giftdeponi ved Malmøykalven. Saken har versert så lenge at alle har hatt rik anledning til å gjøre seg opp en mening, sier Daniel Siraj i KrF. Nå oppfordrer han Høyre til å komme på banen.

Det har vært diskutert så lenge at det er på høy tid å få en avgjørelse, sier Siraj. Om Høyre sentralt synes det er så vanskelig å ta standpunkt, hjelper det ikke å bare skyve saken foran seg.
Siraj er redd for at Høyre vil drøye med å ta et ubehagelig stadpunkt.
Lokalt er det klar tale, men nå må de begynne å røre på seg i Rådhuset. Byrådet må kunne ha saken klar til like over sommerferien.
KrF-politikeren sier at mange partier bevisst unnlater å flagge vanskelige saker like før et valg. Men jeg håper velgerne også merker seg hvilke partier som sitter på gjerdet og ikke tar de vanskelige standpunktene. Det er viktigere å stå for det man mener enn å ikke tørre å si noe.

Miljø i valgkampen

Om miljøspørsmål foreløpig ikke har vært mest i fokus når det gjelder valgkamp, vil Siraj gjerne ha dem frem i lyset. Vi må få det slik at de som forurenser også må betale for å rydde opp. Havnevesenet må således ta oppryddingsoppgaven i havnebassenget, og de må gjøre det på en slik måte at det ikke bare blir problemflytting. Og om det nå er snakk om en vesentlig større kostnad å få det forgiftede bunnslammet til et landdeponi enn å dumpe det ved Malmøykalven, er det mye som tyder på at det ikke blir på langt nær så stor forskjell som det til nå har vært sagt.
Det er ikke sikkert at det er farlig å deponere havnemassene rett utenfor byens stuedør, men jeg forstår ikke at man tør ta sjansen. Det er jo noe som heter "føre var"-prinsippet, sier Siraj. Deponering på Langøya er i alle fall en kontrollerbar løsning.

Helhetlig plan

Da Frank Hagen og Ingvald Bore fra Nordstrand var på besøk hos miljøvernministeren, ble det lansert tanken om å få en helhetlig plan for hele Indre Oslofjord.
Dette er helt klart ønskelig og vil gi en trygghet, sier Daniel Siraj. Nå er Oslofjorden ren, vi kan spise fisk herfra, og befolkningen bruker fjorden.
Derfor oppfordrer jeg alle partier til klart og tydelig tilkjennegi at slik vil vi ha det, og det må ikke tas sjanse på at giftdumping ikke er farlig. Denne meldingen går først og fremst til Høyre, og dette må de gi klart til kjenne nå med en gang, avslutter KrF-politikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere