RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå må noe gjøres!

nn Det har vært interessant å se engasjementet og oppslutningen rundt Nordre Aker Budstikkes leseres kåring av bydelens "farligste kryss". Allerede da kandidater skulle nomineres var pågangen stor – og følelsene sterke. Trafikk i nærmiljøet engasjerer. Bare i løpet av avstemmingsperioden smalt det i ett av kryssene. En leser kunne vise bilder av to biler som traff hverandre på Tåsenlokket, ved påkjøringsrampen fra Maridalsveien og ned på Ringveien. Altså har vårt fokus på dette vært langt fra grunnløs.

nn Erling Svela og Knut Audun Sørensen er to av mange lokale ildsjeler som gjennom Oslo Havebyselskap og Blindern Vel har jobbet for å få ned antall ulykker på John Colletts plass og i Sognsveien i mange år. All ære til dem som har engasjert seg. For problemstillingen er slett ikke ny. Det kan vi lese i dagens avis. Likevel har lite skjedd på den aktuelle strekningen de siste tiårene.

nn Det er forbitrende at det skal være så vanskelig å få gjennomført tiltak som kan føre til økt følelse av- og faktisk trygghet for både myke og harde trafikanter. På John Colletts plass møtes de aller fleste trafikantgrupper: Bilister, syklister, busser, trikker og gående (mange av dem er skoleelever) manøvrerer seg gjennom krysset side om side daglig. "Jeg misliker selv å kjøre gjennom dette krysset", fortalte en av trafikantene som Nordre Aker Budstikke traff på John Colletts plass denne uken. I tillegg til at John Colletts plass er uoversiktlig å krysse i seg selv, er det ifølge beboerne her mye av fartsproblemene lenger opp i Sognsveien starter. De som kommer sydfra Kirkeveien møter en stor bred vei – denne utformingen inviterer til å øke farten når man ikke vet at dette er en ulykkesstrekning, mener de.

nn Planer for Blinderntunnelen, miljøgate i Sognsveien og omregulering av John Colletts plass har alle kommet og gått. Noen har blitt forkastet, andre har blitt utsatt. Nå blir, etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, forslaget til reguleringsplan for John Colletts plass og Sognsveien oversendt Rådhuset i løpet av måneden vi er på vei inn i. Det er på tide, ikke minst når den planlagte utbyggingen i området skyter fart. Beboerne forteller at de opp gjennom årene har fått støtte av lokale og sentrale politikere, men som Sørensen sier, "Det hjelper lite når ingenting blir gjort". Nå har de folkevalgte mulighet til å vise lokalbefolkningen at de mener det de sier. Vi håper beboerne endelig blir hørt, og at støttende ord blir til handling. Vi kommer også til å holde øyet med John Colletts plass. Det er på tide at noe gjøres.Det er forbitrende at det skal være så vanskelig å få gjennomført tiltak som kan føre til økt følelse av- og faktisk trygghet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere