*Nettavisen* Nyheter.

Nå må tennissporten på banen!

Nå er sjansen her. Vi må utvikle det eksisterende tennisanlegget, vi må bygge innendørsbaner og klubbhus, og skape et miljø, sier tennisesset Jan Frode Andersen.

Frogner stadion: Den tidligere tennisstjernen Jan Frode Andersen ønsker å etablere et nytt tennisanlegg i forbindelse med utbyggingen av Frogner stadion. Det er planene om flerbrukshall i neste års Oslo-budsjett som utløser Andersens ideer.

Jeg stiller meg gjerne til disposisjon, og som konsulent for en eventuell utvikling av området, sier Andersen til Lokalavisen. Han tror et moderne anlegg vil forandre tennis i Norge for alltid.


Våkn opp

Da Andersen leste gladnyheten om at kommunen ønsker å sette av penger til opprusting av Frogner stadion i neste års budsjett, fikk han visjoner. Han har levd med tennis hele livet, blant annet som spiller i Oslo tennisklubb på Madserud, og synes idretten er fantastisk. Samtidig mener han at tennis er en idrett som er på vei til å falle i søvn på grunn av interne problemer.

Hvis ikke vi begynner å tenke annerledes, samarbeider mellom klubbene, og oppgraderer fasilitetene, kommer ikke tennis til å overleve. Jeg mener selvfølgelig ikke at sporten blir borte, men den vil ikke være konkurransedyktig i forhold til treningssentre, lagidrett eller annen form for sport og mosjon. I dag er kravene høyere, tennisanleggene rundt om i Oslo og omegn er gamle og slitne. På Oslo tk er det boblehaller fra 70-tallet, og de holder ikke mål i det hele tatt. Vi har sovet lenge nok, nå må vi våkne, sier tennisspilleren. I dag er det 12 utendørs tennisbaner på Frogner stadion. 10 grusbaner og to hardcourt. Disse driftes av Riksanlegget, for kommunen. Banene er åpne fra 1. mai til 1. september.

Det er mange dager med regn, og hele vintersesongen ligger anlegget brakk. Her er det muligheter til å få et fantastisk anlegg, hvor folk i alle aldre og med forskjellige ferdigheter kan spille tennis hele året.


Ikke hall på Madserud

Drømmen er å få bygget fire til seks baner under bakken, gjennom et trivelig klubbhus skape et miljø, og dermed gjøre tennisen til en folkesport. I resten av Europa er tennis en sport alle typer mennesker deltar i, mens i Norge er det en mer lukket idrett, sier Andersen. Han ønsker å åpne idretten for alle, og bli kvitt snobbestemplet.


Tennisforbundet har rundt 22.000 medlemmer, og de fleste er konsentrert i vest. Tidligere er det vært flere forskjellige forslag om hall på Oslo Tennisklubb, men planene er blitt skrinlagt. Andersen tror det er tvilsomt at det noen gang blir ny hall på Madserud, og mener derfor tennis-Norge nå må samles om Frogner stadion, og henge seg på det prosjektet som allerede er i gang.

Med et nytt og moderne tennisanlegg, med så sentral beliggenhet og enkel tilgjengelighet med kollektivtransport, vil tennis få det avgjørende løftet vi trenger i Norge, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.