Nå må vi ta tak i problemet

Hanne Hodnebrug og Christoffer Sahl i KrF ønsker å få en oversikt over ved- likeholdsbehovet i bydelens barne- hager etter at 11 av 41 fortsatt ikke er helsegodkjent.

Søndre Nordstrand: Vi trenger en vedlikeholdsplan med prioritering og prisoverslag, sier Sahl. Han mener det er uakseptabelt at hele 18 av bydelens 22 kommunale barnehager ikke tilfredsstiller helsekravene. Alle barnehager skulle innen utgangen av 1998 godkjennes etter forskriften for miljørettet helsevern.

Haster

Hodnebrug og Sahl mener det er viktig at man tar tak i problemet før det går enda lenger.

Bydelen har lenge slitt økonomisk og det er vi klar over, men nå har det gått så langt at man må ta tak i det, mener Sahl.

I byrådets budsjettforslag for 2007 er det satt av 60 millioner til vedlikehold av samtlige barnehager i Oslo. Forslaget er at dette skal være en årlig sum. Dette mener både Hodnebrug og Sahl er for lite.

Omsorgsbygg anslår at det vil koste 750 millioner å få barnehagen opp til en standard hvor de tilfredsstiller kravene. Da er det bare snakk om det absolutte minimum som skal til. Da er det klart at 60 millioner er for lite til å få bukt med problemet, sier Sahl. Han mener det vil ta altfor lang tid å få barnehagene opp til godkjent standard med en slik årlig bevilgning.

Innen den tid har det jo blitt enda mer slitt på andre områder. Det er viktig at vi kan komme opp på en godkjent standard slik at vi kan starte et jevnlig vedlikehold, sier Hodnebrug.

Ikke klar

Bydelen har ennå ikke liste med prisoverslag og vedlikeholdsbehov helt klar. Hilde Berg som er avdelingssjef for barn og unge i bydelen sier likevel at lite har blitt gjort siden saken sist var oppe i bydelsutvalget i juni i år.

Vi jobber med listen i forhold til budsjettet som skal være klart i løpet av måneden, men mye av vedlikeholdet går på ventilasjon og det er det Omsorgsbygg som har ansvar for, sier hun.

Bydelen har det økonomiske ansvaret innendørs i barnehagene, mens Omsorgsbygg har ansvaret for bygget i seg selv og det faste inventaret som kjøkkeninnredning.

I noen tilfeller har bydelen akseptert en husleieøkning fra Omsorgsbygg for å få utbedret ventilasjonsanleggene i barnehagene Bjørnåsen, Hallagerbakken, Åsbråten og Nordre Ås. I tillegg forteller Berg at Nyjordet barnehage får totaloppgradering innendørs uten husleieøkning.

Nå har bydelen avtalt et møte med Omsorgsbygg for å få klarhet i prioriteringen og planlegge vedlikeholdet fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.