RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå rives Veitvet Idrettshall


RIVES: Veitvet Idrettshall ble reist på dugnad på 80-tallet. Nå rives hallen til fordel for ny flerbrukshall.
RIVES: Veitvet Idrettshall ble reist på dugnad på 80-tallet. Nå rives hallen til fordel for ny flerbrukshall. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
I forbindelse med den nye skolen bygges det også en ny flerbrukshall på Veitvet. Det betyr slutten for gamle Veitvet Idrettshall.

Veitvedt: – Det er klart at vi synes det er trist å ikke skulle ha vår egen hall lenger, sier leder i Veitvet Sportsklubb, Ann-Christin Bjerke.

LES OGSÅ: Bygger drømmeskole på Veitvedt

Bygget på dugnad

Veitvet Idrettshall ble bygd på 80-tallet og har lenge vært en av de eneste gjennlevende oslohallene som ikke er kommunalt eid. Nå tar altså kommunen over, da hallen rives samtidig som at Veitvet skal få ny flerbrukshall i forbindelse med nye Veitvedt skole. 

Bjerke er positiv til at det bygges ny idrettshall, men med kommunal drifting er hun bekymret for antallet timer de forskjellige idrettslagene skal få trent innendørs. 

– Idrettshallen var jo gammel og skulle den stått hadde den trengt en oppussing, så det er selvfølgelig kjempepositivt med ny hall, men det ideelle hadde vært å beholde begge to. Det er jo mangel på idrettshaller i Oslo.

Rivingen og overgangen til kommunal drifting byr også på økonomiske utfordringer for sportsklubben som har driftet hallen siden oppstart for omlag 30 år siden. 

– Vi har aldri gått i noe overskudd, men vi har klart oss økonomisk ved å leie ut hallen. Nå må vi altså se etter andre inntekter, forteller Bjerke.

LES OGSÅ: Her kommer det barnehage

– Viktig med gode haller

Kathe Langvik i Norsk Idrettsforbund er svært positiv til den nye flerbrukshallen.

Hun mener Veitvet trengte en oppussing hva idrettshaller angår, og forteller om store forandringer. 

– Det kommer ny hall, nytt klubbhus og ny kunstgress-bane, forteller hun. 

– Det vil jo ha kjempestor betydning for idrettslagene. De får et toppmoderne annlegg og det betyr jo økt aktivitet. For oss er det veldig viktig at idresttsannleggene er i topp stand, så dette er kjempespennende. 

Den nye flerbrukshallen skal etter planen stå ferdig samtidig med den nye skolen, ved skolestart 2015.

Veitvet Sportsforening skal også få nytt klubbhus, som skulle stått ferdig nå i høst. Klubbhuset er forsinket,  og i mellomtiden har foreningen kontorer i brakker.

LES OGSÅ: Vil bli like gode som Kjelling

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere