Gå til sidens hovedinnhold

Nå ser det slik ut utenfor den russiske ambassaden

En gruppe som kaller seg Rainbow Riot har igjen fargelagt fotgjengerfeltet utenfor den russiske ambassaden.

OSLO: Det er i forbindelse med at EuroPride i disse dager arrangeres i Oslo, at gruppen Rainbow Riots har tatt fram maleskrinet.

DITTOSLO MENER: «EuroPride er viktig»

– Våre helter er Pussy Riots

Også tidligere har fotgjengerfeltet utenfor den russiske ambassaden i Drammensveien blitt fargelagt, med formål å støtte homofilse, lesbiske, bifile og transpersoner over hele verden. Ambassaden blir valgt på grunn av Russlands behandling av disse gruppene.

– Rainbow Riot Norway består av personer som har et sterkt ønske om at det bør være likerettigheter for alle. Våre helter er Pussy Riot, og vi har et ønske om å skape oppmerksomhet på uvante måter. Vi er ikke tilknyttet noe politisk parti som bevegelse, men de fleste av oss befinner seg langt ute på venstreside politisk. Verden må endres, og vi vil være en del av endringen, sier gruppen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Her selger de skeiv sex til gifte menn i Oslo

Bryter menneskerettighetene

Det var fredag morgen klokka 08.30 at gruppen malte fotgjengerovergangen utenfor ambassaden. Etterpå skal de ha hatt en så kalt punktmarkering med Pussy Riot-balaklavaer og slagord.

– Den europeiske menneskerettighetsdomstol og FNs menneskerettighetskomité har gjort det klart at retten til ytringsfrihet omfatter retten til fritt å uttrykke sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet, samt frihet til å søke, motta og meddele informasjon om spørsmål knyttet til seksuell orientering eller kjønnsidentitet. Anti-homolovgivningen i Russland er i direkte konflikt med landets menneskerettighetsforpliktelser, sier gruppen, som også overleverte et brev til den russiske ambassadøren,

Brevet kan leses på gruppens egen blogg, som du finner her.

LES OGSÅ:

Kan bli mer uvær i helga

Innbruddstyver tatt med kassaapparat i taxi

Laget hatside mot homofile under EuroPride

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene