RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal de nye ravnene ut og fly


Det var fornøyde og engasjerte personer som kom sammen og konstaterte at natteravnvervingen på Holmlia var vellykket. F.v. Laila Paulsen (Frivillighetssentralen), Øisten Flaten (Holmlia Nærmiljø/Natteravnene), BU-leder Nadeem Butt og politistasjonssjef Gro Smedsrud.
Det var fornøyde og engasjerte personer som kom sammen og konstaterte at natteravnvervingen på Holmlia var vellykket. F.v. Laila Paulsen (Frivillighetssentralen), Øisten Flaten (Holmlia Nærmiljø/Natteravnene), BU-leder Nadeem Butt og politistasjonssjef Gro Smedsrud.
Fredag 27. mars var det storaksjon på Holmlia for å verve nye natteravner. Resultatet ble fantastisk. 135 svarte ja til å være med, og nå skal de ut på fredagskvelder.

HOLMLIA: - Det var en kjempeinnsats av natteravnene her på Holmlia, sier BU-leder Nadeem Butt. Vi møter han og representanter for politiet, natteravner og frivillighetssentralen for en oppsummering.

27. mars var den dagen værgudene hadde bestemt seg for skulle være den siste store vinterdagen, men det skremte ikke de som kledde seg for aksjon. Med varm kaffe, boller og løpesedler henvendte de seg både til dem som skulle på bussen og togpassasjerer.

- Selv om alle har det travelt når de skal med buss eller tog til jobben, hadde mange litt tid til å høre budskapet, sier stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon. - Dette tror jeg skyldtes at verveaksjonen var vel forberedt, og budskapet var klart og konsist: Meld deg som Natteravn!

Engasjement

- Men hvem er det som har meldt seg? Alle har det jo så travelt?

- Natteravnene er folk av alle slag som tar seg tid til å gjøre noe for lokalmiljøet sitt, sier Øistein Flaten som er daglig leder av Holmlia Nærmiljø og meget aktiv natteravner. - Og det er tydelig at mange vil om de bare får et spark ut av sofaen.

- Jeg tror det også har mye å si at flere går sammen for å skape engasjementet slik det var nå på Holmlia, sier stasjonssjefen.

- Her var jo både frivillige, politiet og offentlige med. Og vi skal også ære TrygVesta som har bidratt sterkt til natteravnene. Alle beviste at de ikke bare ville prate, men også var klare for handling.

Ikke-vestlige

- På flere måter har det vært oppfordret til de med ikke-vestlig bakgrunn å engasjere seg i lokalmiljøet sitt, sier Smedsrud.

- Det ønsket vi også på verveaksjonen, og det var både hyggelig og veldig aktuelt at flere slike vervet seg. De stiller jo på lik linje med alle andre foreldre som ønsker trygghet for barna sine. Og spesielt viktig mener vi det er at damer/mødre kommer seg ut og får både se og gjøre en innsats for lokalmiljøet. Mange vet ikke hvem deres egne barn vanker med og hva som skjer utenfor stuedøren.

Hver fredag

Nå er de nye natteravnene klare for innsats. Hver fredag er det vandring på Holmlia med start fra Frivillighetssentralen i Ravnåsveien. - Vi har lister med navn og ringer eller sender sms til de vi ønsker skal ut, sier Laila Paulsen, leder av sentralen.

Og hun har god oversikt over hva som skjer når ravnene er ute. Hun har protokoll som det skrives i etter hver fredagskveld.

Denne uken blir det torsdags-vandring på grunn av 1. mai. Erfaringsvis er mange ungdom ute kvelden/natten før 1. mai, og både natteravner, politiet og uteteamene er ute. - Vi vet om steder hvor de unge samler seg, og holder spesielt oppsyn der, sier stasjonssjefen.

Flere steder

Foreløpig er det konsentrert om natteravnverving på Holmlia. - Vi vil få det skikkelig i gang her før vi forsøker nye steder, sier Gro Smedsrud. - Overalt er det behov for å ha voksne ute. Det gir de unge trygghet, og de er både glade for og stolte av å møte og kunne prate med ansvarsbevisste mennesker som bryr seg om dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere