RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal de utenlandske kriminelle ut av landet for godt


SKAL SENDE UT FLERE KRIMINELLE: Politiet håper at den økte innsatsen skal hjelpe til å ta flere kriminelle uten opphold i Norge og sende dem ut av landet.
SKAL SENDE UT FLERE KRIMINELLE: Politiet håper at den økte innsatsen skal hjelpe til å ta flere kriminelle uten opphold i Norge og sende dem ut av landet. Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen
Regjeringen har nylig bevilget 150 millioner kroner til Politiets Utlendingsenhet. Når skal kampen mot de kriminelle utlendingene uten lovlig opphold i Norge ytterlige trappet opp.

OSLO: I 2013 ble 2224 kriminelle uttransportert fra Norge, noe som tilsvarer hele seks personer hver eneste dag. Av disse var 234 personer fra de åpne rusmiljøene i Oslo.

– Det kommer individer til Oslo kun for å begå kriminelle handlinger, og håpet vårt med innsatsen det nå gjøres for å uttransportere disse personene er at det ikke lenger skal bli attraktivt å komme tilbake hit, forteller politimester Hans Sverre Sjøvold.

Det at regjeringen nå har gitt 150 millioner ekstra til PU ser politimesteren på som et tegn på at bekjempelsen mot denne type kriminalitet blir tatt på alvor i hovedstaden.

LES OGSÅ: – Do you want hasj? What do you want?

Innreisenekt

Siden 2009 har UDI, Politiet og Politiets Utlendingsenhet hatt et forsterket samarbeid for å bekjempe kriminaliteten i Oslo, med et særskilt fokus på å sørge for at kriminelle utlendinger uten oppholdstillatelse blir sendte ut av landet, og får innreisenekt til Norge og andre Schengenland.

Politimesteren mener at samarbeidet med de ulike etatene gjør prosessen med utkastelse mye mer effektiv, selv om han påpeker at det fremdeles er utfordringer som må tas tak i.

Flere lukkede mottak

– Det er et problem at personer som blir pågrepet ikke blir satt i varetekt, og rekker da å begå nye lovbrudd mens behandlingen av saken pågår, sier politimesteren.

– Hva slags tiltak bør gjøres for å hindre dette?

– Å bygge flere lukkede mottak hvor de som venter på utsendelse kan oppholde seg slik at de ikke får muligheten til å drive kriminell virksomhet i mellomtiden. I tillegg er samarbeidet vårt med PU og UDI helt avgjørende, sier Sjøvold.

Også leder for PU, Kristin Kvigne påpeker hvor avgjørende samarbeidet er for å lykkes.

– Fra en person pågripes for et straffbart forhold til vedkommende blir utsendt tar nå mye kortere tid enn tidligere. Vi ser at tvangsutsendelse er kriminalitetsforebyggende, noe også nedgangen i antall straffesaker fra 2012 til 2013 bekrefter, sier Kvigne.

Områdene som omfattes av  den felles innsatsen mellom Politiet, PU og UDI er nedre del av Karl Johans gate, Oslo sentralstasjon, Vaterlandsparken, Grünerløkka og Grønland.

LES OGSÅ:

2.500 narkoselgere tatt i Oslo

– Det er på linje med drapsforsøk

Øker politistyrken for å knekke de kriminelle

 

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere