Nå skal det bli enda bedre spor i Østmarka

INSPISERER: Informasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS sjekker prepareringsmaskinens arbeid.

INSPISERER: Informasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS sjekker prepareringsmaskinens arbeid. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Da Skiforeningen markerte sitt 125-årsjubileum i 2008, fikk de en kjempegave av OBOS – nemlig en prepareringsmaskin som skulle gå i Østmarka. Nå har OBOS vært forsinket "julenisse" igjen.

  Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

  Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

  Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

ØSTMARKA: Mandag fikk løypebasen i Østmarka, Jon Hamre, ny arbeidsplass. Da kunne nemlig informasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS offisielt overrekke en helt ny og større prepareringsmaskin til Skiforeningen.

Og det var svært fornøyde representanter for Skiforeningen som tok imot gaven som koster rundt 1,6 millioner kroner.

– Maskinen vi fikk sist, har gledet mange både store og små med gode løyper de siste årene, sier generalsekretær i Skiforeningen, Bente Lier.

– Og etter at vår erfarne løypebas i Østmarka har fått prøvd den nye, gleder vi oss til at det skal bli enda finere spor.

Les også: Her er det parkering bare for turfolket

Mange løyper

Skiforeningen kjører prepareringsmaskin der den kommer frem og scooter på de mindre løypene. Samtidig kjører kommunen de største løypene. I tillegg til Østmarka-traseene kjører Hamre også i Enebakk, Rælingen og

– Det kan bli mange og lange dager i maskinen, men i den nye blir det som å jobbe i en helt ny verden, sier han.

Men hvorfor er OBOS så gavmild mot Østmarka?

– Vi har bygget opp mye av denne delen av byen vår, og her bor mange av medlemmene våre. Derfor synes vi det er hyggelig å kunne gi noe som er til glede for disse, sier Åge Pettersen.

Les også: Her kan du sjekke skiføret!

For store og små

Østmarka er ikke den letteste del av Oslo-marka å kjøre i. Mange vann og kupert terreng gjør at løyper må legges der terrenget tilsier det.

– Men denne delen av marka gir mange flotte opplevelser, og nå med den enda bedre maskinen skal løypene bli flotte både for store og små, sier Hamre.

Han synes det er like stats å lage fine spor for de små som er på skiskole ved Skullerudstua som for de som vil ha lange turer innover i marka. Og til helgen må det lages best mulig spor for de som skal gå Østmarkrunden.

Les også: Foreslår nasjonalpark i Oslos del av Østmarka

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag