*Nettavisen* Nyheter.

Nå skal det bli slutt på kranglinga i marka

FRIVILLIGE: Tove Steig og Erik Nøkleby fra Skiforeningens Markatjeneste stilte med skrujern og sykkelbjeller for å sørge for at syklistene høres i marka.

Skiforeningen ønsker å forhindre konflikter mellom syklister og fotgjengere i marka. Søndag delte de ut sykkelbjeller og minnet om turvett.

SKULLERUD: Tove Steig og Erik Nøkleby delte ut sykkelbjeller ved Skullerudstua, ett av flere populære turområder hvor Skiforeningens Markatjeneste var på plass søndag.

Del på Facebook

Høysesong

LES OGSÅ: Hva slags sykkel er du?

– Vi har delt ut rundt 20 ringeklokker i løpet av de første 40 minuttene vi har vært her, anslår Steig og Nøkleby. De var også behjelpelige med å skru bjellene fast på de syklene som ikke hadde en fra før.

Når det nærmer seg høst er det høysesong for terrengsykling, og mange trener for tiden til Birkebeinerrittet. Høsten er også høysesong for konflikter mellom syklister og turgåere i Marka. Skiforeningen mener det er mer enn nok plass til både gående og syklister i Marka, men at alle må bruke hodet og at syklister må avpasse farten i møte med turgåere.

– Noen få ødelegger for andre

En av de som hadde tatt på seg sykkelbuksen og passerte Skullerudstua søndag formiddag, var Lars Einar Nordeng. Han mener syklister og andre fint kan ferdes på de samme veiene, men at det gjelder å ta det pent og å varsle når man kommer syklende.

– Det er noen få syklister som ødelegger for alle andre, mener Nordeng.

I likhet med flere andre syklister ved Skullerudstua, hadde Nordeng skrudd av bjellen fra sykkelen sin i forbindelse med et ritt, og tok gladelig i mot en ny fra Skiforeningen.

Ingen dårlige erfaringer

Linn Cathrin Frydenlund, Turid Frydenlund Sælid og Olav Sælid var ute på en liten fottur i Østmarka søndag. De synes stort sett det går bra å tele turstiene med syklister, og har ikke erfaring med syklister som “raser” forbi i full fart.

LES OGSÅ: Erik Solheim og Bård Folke Fredriksen på sykkeltur

- Vi er flinke til å bruke bjelle når vi selv sykler, sier de.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.