RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal det også vinterfeies

Et nytt ord har kommet inn i vokabularet knyttet til vei og trafikk - nemlig VINTERFEIING.

Oslo/Groruddalen: I årevis har det vært fokusert på forurensning og svevestøv vinterstid, og i tillegg til vedfyring har biler, trafikk og veistøv vært syndebukker. Feiing av de store veiene noen ganger i løpet av vintersesongen, kan være til stor hjelp. For hvor mange av oss har ikke opplevd tette støvskyer når biler har kjørt helt utpå veikantene hvor sand og støv har bygget seg opp.
Til nå har vei-feiing vært et fenomen knyttet til den store RUSKEN-aksjonen i april-mai. Men nå har altså Samferdselsetaten i Oslo kommune bestemt seg for at VINTERFEIING skal prøves.
"De fleste hovedveier vil bli tatt en gang pr. uke for å redusere svevestøv m.m." heter det i en melding fra etaten. Selvfølgelig kan feiing bare gjennomføres når værforholdene tillater det. Det vil ikke bli skiltet for feiing, og ingen biler skal taues bort om de står i veien for renholdet. Maskinene feier der de kommer til.
Aktuelle veier
Det er satt opp nedenstående liste for hvor feiemaskiner skal arbeide i våre bydeler:
Brobekkveien, Persveien, Ulvenveien, Nedre Kalbakkvei, Ammerudveien, Bergensveien, Ravnkollbakken, Sverre Iversens vei, Odvar Solbergs vei, Grorudveien, Prof. Birkelands vei, Tvetenveien, Ytre Ringvei, Sam Eydes vei, Karihaugveien, Høybråtenveien, Kjelsåsveien, Grefsenveien, Kapellveien, Årvollveien, Rødbergveien, Statsråd Mathisens vei, Refstadveien, Veivetveien, Fossumveien, Tokeruddalen og Vestlisvingen. Det kan bli flere veier på listen, men dette avgjøres senere i uke 3.
Det er Oslo vei AS som har vedlikeholdsansvar i Groruddalen. Er du ikke fornøyd, kan de treffes på kundetelefon 21637000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere