RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal det sprenges


Stor aktivitet på Økern de nærmeste årene.
Stor aktivitet på Økern de nærmeste årene.
Arbeidene med byggegropa til Lørentunnelen ferdig og sprengning av selve tunnelen startet denne uken.

ØKERN: Lørentunnelen skal gå fra Økern til Sinsen, og vil bestå av to atskilte tunnelløp med tre kjørefelt i hver retning. Den blir 1200 meter lang.

Nå er sprengning i forbindelse med byggegropa ferdig, og nå går arbeidene under bakken.

Åpen time

Det blir nok ingen "grevling i taket", men mye annet som kan forstyrre under bakken for beboerne i området under byggeperioden fram til 2013.

- Vi starter med åpen time fast en gang i måneden, slik at vi blir lettere tilgjengelig for folk flest, sier kommunikasjonsrådgiver Rikke Brouer og legger til:

- Tirsdag 16.06. starter vi kl. 17.00. Da kan du møte opp på brakkeriggen til Statens vegvesen i Økern Torgvei 4. Fra og med august vil det være åpen time hver siste tirsdag i måneden.

Støy

De som bor langs tunneltraseen vil kunne høre og merke arbeidene som foregår under bakken. Hus rett over tunnelen vil i to til tre timer i forkant av salvene merke boring i tunnelen.

Selve sprengningen kan vare i opptil syv sekunder og vil av de fleste oppleves som "buldring" i bakken. Det vil bli en til to sprengninger om dagen.

Beboermøter

Spesielt berørte naboer vil bli invitert til egne informasjonsmøter.

- Det er over 2000 husstander dette dreier seg om, og møtene vil bli avholdt i flere omganger etter hvert som tunnelen drives fremover. Eget brev sendes ut til de dette gjelder, sier Rikke Brouer.

Tilstandsregistrering

Alle hus som ligger innenfor tunnelens nærområde skal ha blitt tilstandsregistrert. Dersom du oppdager skade på eiendommen din i løpet av anleggsperioden er det viktig at du:

- Noterer deg tidspunkt for når skaden oppsto og kontakter Statens vegvesen så raskt som mulig, sier Kommunikasjonsrådgiver Rikke Brouer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere