RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal du våge mer

Les hvilken sminke som skal ha mest fokus denne våren og sommeren.

I 2010 var det tykke linjer, tykke vipper, fet eyeliner og dramatiske effekter med mørke farger som sort og brun som var rådende. Makeupen skulle fremheve sterke og stolte kvinner.

Trenden som kommer nå er vesentlig mer fargesprakende - med fokus på glede og energi.

- Sminketrenden for vår og sommer 2011 er fargerik, eksotisk, eventyraktig og inspirert av det flerkulturelle samfunnet, sier Janne Borlaug, innehaver av nettbutikken Makestyleshop.no.

Selv de klassiske teknikkene som soting blir fornyet og inspirert av fargeeksplosjonen.

-  I vår skal øyenskyggen synes. Vipper og maskara står ikke i fokus. Vippene skal være mer naturlige, og ikke stikke ut som edderkoppben, sier Borlaug.

Les også: Vårens sminkenyheter

Se video: Slik legger du vakker hverdagssminke

Les også: Vi tester highlightere

Her er sminketipsene

Eksempel 1:

- I stedet for å bruke tradisjonelle skygger som lyse sølv-øyenskygger i øyekroken og på øyelokk, og mørk farge i globallinjen, kan du heller bruke en helt lysegrønn skygge med litt skimmer i øyenkroken. Jobb deg utover med mørkere toner av grønt. Jo lenger ut du kommer til øyekanten og globallinjen, desto mørkere toner.

Eksempel 2:

- Lilla er lekkert til våren. Legg ulike lillatoner og blend fargetonene inn i hverandre.  Våg å legge skygge litt lenger "utover" enn det du pleier. Husk å legge skygge under øynene, langs vippekanten.

Eksempel 3:

- Du kan gjerne bytte ut de rosa og røde leppefargene med en knallfarget variant i lys oransje. Perfekt til sommerbrun hud!

Fargene du skal velge

- Kler du å ha håret i en helt kald farge, for eksempel platinablondt eller en helt mørk, nærmest sort farge, bør du gå etter helt lyse lipglosser og kalde farger som lyserosa med hvitt skimmer. Hvis du liker røde leppestifter bør du gå etter de med lillatoner i seg, sier hun.

- På øyenskygger bør du gå for kalde farger, som lyselilla blandet med dype lillafarger. Ved soting kan du gå for en kombinasjon av grønt og sort ved soting.

Kjendiser som har kalde farger er for eksempel Angelina Jolie og Christina Aguilera.

Varme farger

- Er du den typiske sommerbrune typen med varme toner, kanskje gyllent eller varmt brunt hår med striper i, kan du eksperimentere med oransje leppestift når du ønsker å være trendy. Du kan osgå bruke lysebrune lipglosser.

- Liker du røde leppestifter, så bør du gå etter knallrøde leppestift med oransje toner. Ikke gå for de dype røde fargene, sier Borlaug.

- Over øynene kan det være kjempefint å blande friske ferskentoner med mørkerosa farger eller ferskenfarger med brunt, for eksempel fersken på øyelokk og bruntoner i globallinje-området.

Kjendiser som har varme toner er for eksempel Lauren Conrad og Mariah Carey.

Les mer om sminke om mote på Kvinneguiden.no

Les også: Eksklusive hipstertruser

Les også: Futuristisk og retro-frekt. Få inspirasjon fra catwalken her

Les også: Flørt med blonder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere