Nå skal Ekeberg skole bygges ut

I september i år starter utbyggingen av Ekeberg skole. Den «nye» utvidede skolen skal stå ferdig om ett år.

EKEBERG: Ekeberg skole er en 1–7 skole som i dag har rundt 660 elever og tre paralleller. Det opprinnelige skolebygget fra 1956 står på Byantikvarens gule liste, og har status som bevaringsverdig.

Flere bygg har blitt oppført trinnvis frem til slutten av 90-tallet. Noen midlertidige brakker er også tatt i bruk.

LES OGSÅ: Nå blir halldrøm på Ekeberg virkelighet

Denne høsten starter arbeidene med å utvide skolen med én klasserekke til en fire-parallell barneskole. Utvidelsen skjer ved et tilbygg til det eksisterende skolebygget.

Tilbygget vil etter planen stå ferdig til skolestart 2014.

Kontrakt på 32 millioner

Sist torsdag signerte Undervisningsbygg og Asker Entreprenør kontrakt på utvidelse av Ekeberg skole. Det dreier seg om en utvidelse på 1.400 kvadratmeter.

Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av 32 millioner kroner.

– Kapasitetsutvidelsen av Ekeberg skole blir på to etasjer og skal ta imot åtte klasser med totalt 224 elever, sier prosjektleder Ingar Johnsen i Undervisningsbygg. Byggearbeidene skal foregå mens resten av skolen er i bruk.

Ny gangsti

– Siden sikkerhet har høyeste prioritet i Undervisningsbygg, skal vi gjøre gang- og sykkelveien til en egen anleggsvei for trafikk til og fra byggeplassen. Som erstatning for denne vil det bli laget en midlertidig og trygg gang- og sykkelvei forbi skolen. Dette er et viktig bidrag for å ivareta sikkerheten, sier Johnsen.

Han legger til at det er en god og tett dialog med skolen.

– Vi er stolt og glad over å ha fått et skoleprosjekt for Undervisningsbygg. Vi ser fram til å komme i gang og har lang erfaring med skoleprosjekter i Akershus fra før. For vårt firma har denne jobben akkurat passe størrelse og kom på et riktig tidspunkt kapasitetsmessig. Vi satser på at dette blir et godt prosjekt og at vi får et tett bygg før vinteren, sier daglig leder Arild Finstad i Asker Entreprenør.

LES OGSÅ: Innvilget hallpenger i 2008

Trefasader

Skolen skal utvides med et nytt tilbygg med åtte klasserom samt tilhørende lærerarbeidsplasser og grupperom. Bygget skal gå over to etasjer.

Det er fløyen mot gangveien fra bussholdeplassen som utvides.

For å stå i stil med eksisterende bebyggelse er det bestemt, i samarbeid med Byantikvaren, at bygget skal ha fasader i tre.

LES OGSÅ: Kyvåg og Gerhardsen: Ønsker Aktivitetsskole

Slipper brakker

Skolen vil etter utvidelsen få en kapasitet på 784 elever og 79 ansatte. I dag har skolen rundt 660 elever, men fire av klassene holder til i de midlertidige paviljongene.

– Nybygget skal huse 1. og 2. trinn, forteller rektor Tom Wittenberg som synes skolen har hatt god dialog med prosjektledelsen.

– Vi er godt fornøyd, sier han.

LES OGSÅ:

Stengt på grunn av sopp

River sliten gymsal

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.