RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Furuset er plan- og bygningsetatens satsningområde. Her fra da FNs generalsekretær Ban Ki Moon besøkte Furuset og Gran skole if jor. I løpet av de neste 30 årene skal et nytt Furuset vokse frem.
Furuset er plan- og bygningsetatens satsningområde. Her fra da FNs generalsekretær Ban Ki Moon besøkte Furuset og Gran skole if jor. I løpet av de neste 30 årene skal et nytt Furuset vokse frem. Foto: FOTO: ARKIV

Nå skal Furuset bli miljøvennlig

De neste 30 årene skal Furuset utvikles til å bli forbildeområde i Oslo.

FURUSET: – Svært positivt og spennende, syntes bydelsdirektør Erik Kjeldstadli , som orienterte bydelspolitikerne om prosjektet på bydelsutvalgsmøtet forrige uke.

Det er plan- og bygningsetaten som har lagt frem forslag til planarbeid, som omfatter store deler av Furuset.

Her skal det bygges flere boliger, områdets blågrønne karakter skal styrkes, veisystem skal ombygges, og miljølokk over E6 skal bygges.

Furuset senter foreslås utvidet med torg og møteplasser, og nye Gran skole foreslås bygget. I tillegg varsles ombygging av Gran sykehjem.

Øke attraktivitet

Fellesnevneren for all fremtidig utvikling på Furuset er at den skal være miljøvennlig og klimaeffektiv byutvikling.

Bydelen håper at fokuset på Furuset, planprosessen, FutureBuilt og gjennomføring av enkeltprosjekter, vil bli en drivkraft for videre utvikling i området.

– En utvikling som blant annet kan muliggjøre en oppgradering og kvalitetsheving av områdets utearealer, mente bydelsdirektøren før BU-møtet forrige uke.

– Boligfortetting og flere arbeidsplasser innebærer også flere folk som gir et bedre (økonomisk) grunnlag for flere servicetilbud og aktiviteter lokalt. Furuset som forbilde for klimaeffektiv byutvikling, gjennomført med spenst og kvalitet, øker også områdets attraktivitet og omdømme. Alt dette bidrar på sitt vis til å bedre områdets stedskvaliteter og derigjennom også levekår, utfylte han.

Etterlyser ulike boligbehov

– Vi mener at boligbehov for ulike grupper må være et tema og utredes i planarbeidet. Det er

viktig at området er attraktivt for flere og opprettholder en variert befolkningssammensetning, skrev Kjeldstadli i sakspapirene til lokalpolitikerene i Alna bydelsutvalg, som var et svar på plan- og bygningsetatens foreløpige planer.

– Utvikling av boliger i samarbeid med beboere kan bidra til å redusere fraflytting. Det kan her være aktuelt å vurdere generasjonsboliger og nye familieløsninger som fyller et behov som i dag er vanskelig å tilfredsstille, mener bydelsdirektøren

– Vi savner dessuten at kriminalitetsforebygging i fysisk planlegging bør være et tema.

T-bane

Ifølge bydelsdirektøren har Furuset, med sin relativt lave arealutnyttelse og gode kollektivdekning, potensial for fortetting og nye funksjoner.

– En betingelse for områdets attraktivitet og en drivkraft for videre vekst på sikt, er at Furuset etableres som et knutepunkt mellom Furusetbanen og ny diagonal

T-bane i dalbunnen mellom Furuset og Økern, inkludert forlengelse til Ahus i Lørenskog.

Bydelen mener det er viktig at disse kollektivrelasjonene etableres, ikke bare for

Furusetområdet og Bydel Alna, men også regionalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere