*Nettavisen* Nyheter.

Nå skal han til Australia

TAR PERMISJON: Ulf Stigen fra Fremskrittspartiet skal det neste året pendle mellom Lambertseter og Australia i jobbsammenheng, og blir derfor ikke å se i bydelsutvalget på Nordstrand før i november 2013. Arkivfoto Foto: FOTO: ARKIV

Ulf Stigen (Frp) lar politikken suse det neste året. En spennende reiselivsjobb skal prioriteres foran vervet i bydelsutvalget på Nordstrand.

Klikk på bildet for å forstørre.

OVERTAR: Lars Petter Solås er den nye Frp-representanten i bydelsutvalget på Nordstrand. Foto: Foto: Privat

NORDSTRAND: – Jeg skal jobbe med et prosjekt som skal møte reiselivsnæringen og hotellkjeder i Australia for å se om det er mulig å starte opp noe nytt. En sjanse jeg ikke kan la gå fra meg, sier 46-åringen.

Han har derfor fått permisjon fra BU fordi omfattende reisevirksomhet vil gjøre det umulig å følge opp de politiske vervene på en tilfredsstillende måte.

– Jeg skal pendle mellom Norge og Australia, men fortsatt bo på Lambertseter. I november 2013 er planen å være tilbake i bydelsutvalget, sier 46-åringen.

Han var forøvrig leder av bydelsutvalget på Nordstrand fra 2003- 2007.

Bereist foreleser

Det er ikke første gangen Stigen er på reisefot. Han betegnes gjerne som en globetrotter, og i tillegg til det prosjektet han nå skal i gang med, er han medeier i et lite event-/reisebyrå.

For noen år tilbake foreleste han for Høgskolen i Telemark rundt omkring i verden.

– Det var blant annet markedsføring i Bali, entreprenørskap i California og moteledelse i New York og Paris, forteller han.

Mister valgkampen

Han innrømmer at det ikke er med lett hjerte han tar en pause fra lokalpolitikken og blant annet går glipp av valgkampen neste høst.

– Jeg vurderte å beholde BU-plassen og melde forfall til møtene, men nå overlater jeg Frp-roret fast til varamann Lars Petter Solås. Han har vist seg å være en interessert, nysgjerrige og ivrig politiker, så det blir bra, forsikrer Ulf Stigen.

Ung mann, lang fartstid

27 år gamle Solås er fra Bekkelaget, og har fartstid som vara i bydelsutvalget fra 2003.

— Jeg gleder meg til å erstatte Ulf som Fremskrittspartiets representant. Det blir spennende å få erfaring og komme tettere på hvordan BU fungerer. Jeg er nå også nestleder i barne-, ungdoms- og kulturkomiteen, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.