Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal jeg slå til!

Siv Gaustad kranglet seg til å dra alene til Oslo for å danse som 11-åringåring. Siden har det vært dans opp og i mente for den gryende tv-kjendisen.

SMESTAD: Jeg tror Siv har mulighet til å nå helt til topps i årets konkurranse. Hun er en eventyrlig danser! sier en entusiastisk presseansvarlig i TVNorge, Britt Ekensteen til Ullern Avis Akersposten. I kveld starter finalerundene i "So you think you can danse Scandinavia", og den blide danseren fra Smestad, tidligere Vinderen og Trondheim, er én av de 24 som fremdeles har mulighet til å gå seirende ut helt til slutt.

Aktiv dame

Vi møter Siv i en pause på Kunsthøgskolen. Der har hun jobbet som instruktør i jazzdans siden 2001, bare avbrutt av jobb som instruktør både på Bårdar og Spin off.

Aktive dager! Hva gjør du når du ikke danser? Slapper av på sofaen med beina på bordet?

Ikke så ofte, smiler hun. Siv mener selv at hun ikke er rastløs, men hun trives best når hun er i bevegelse. Klatring, sykling og løping er blant fritidsbeskjeftigelsene. Og vi snakker ikke om en tur rundt Smestaddammen.
Nei, jeg må inn i Marka.
Hva er favorittstedet?
Jeg drar gjerne inn til Skansebakken og sykler innover, sier Siv, som gjerne har med seg teltet.
Når hun nå utfordrer mange av Skandinavias beste dansere og dansetalenter på tv-skjermen, er det med visshet om at grunnlaget er på plass. Som ung jente i Trondheim reiste hun avgårde til hovedstaden allerede som 11-åring for å trene dans.
"Dere ødelegger hele livet mitt!" sa hun til sine foreldre da de prøvde å fortelle henne at hun muligens var for ung til å dra av gårde på egenhånd. Og hun fikk det som hun ville.
Det gjorde hun også da hun som 15-åring søkte seg til danselinjen på Fagerborg og dermed måtte flytte til Oslo.
Jeg bodde i et hybelhus i Storgata, forteller hun.
Senere har hun seks flotte, men slitsomme år å se tilbake på som danser i Los Angeles. Det var trening og jobbing hver eneste dag, noen ganger med danseaudition hver eneste uke.
Der borte var det masse jobber, men også veldig mange om beinet, sier Siv, som ved siden av tok utdannelse som legesekretær.

Koreografi i fremtiden

Tidligere har Siv jobbet som koreograf på "So you think you can dance", men denne gangen kastet hun seg altså ut i det selv.

Hvorfor?

Siv, du er blitt 33 år og nærmer deg vel nesten pensjonsalder?

Dansegleden har bare økt med årene. Jeg er jo ganske gammel som danser, men i denne konkurransen må man være god i alt. Det er ingen hobbydansere igjen blant de siste 24, sier hun.

Håper du å gå helt til topps?

Alle de siste 24 har et håp om det, sier Siv, som ikke går og drømmer om å få den store rollen på en av Skandinavias store scener. Men hun håper hunblant mye annet kan få vist frem noen av sine koreograftalenter. Ved siden av treningen, danseinstruksjonen, sykkelturene og tv-innspillingene, er hun i ferd med å sette opp en danseforestilling sammen med et kompani på Edderkoppen.

Litt skremmende og ganske dyrt. Fallhøyden er stor! sier Siv Gaustad. Heldigvis har hun vist før at hun kan lande kattemykt.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar