RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal Kjelsåsmyra følges opp


Tirsdag var det tydelige spor etter den utenomsportslige aktiviteten i Kjelsåsmyra (bildet til venstre). Torsdag morgen var søppelet borte, og skuret fjernet. Containeren som står igjen har vært brukt til lagring for Kjelsås IL, før de ga opp på grunn av hærverk. Den skal fjernes innen kort tid, opplyser Bymiljøetaten.
Tirsdag var det tydelige spor etter den utenomsportslige aktiviteten i Kjelsåsmyra (bildet til venstre). Torsdag morgen var søppelet borte, og skuret fjernet. Containeren som står igjen har vært brukt til lagring for Kjelsås IL, før de ga opp på grunn av hærverk. Den skal fjernes innen kort tid, opplyser Bymiljøetaten.
De som har sett på idrettsplassen i Kjelsåsmyra som et fristed, må trolig finne seg noe nytt.

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke fortalte onsdag at fotballbanen i Kjelsåsmyra i lengre tid har blitt brukt som tilholdssted for enkelte ungdommer som ikke hadde idrett som hovedgeskjeft.

Kilder fortalte om ungdomsgjenger som samlet seg på kveldstid. Resultatet var tomme ølflasker og et skur og en container «innredet» med klær og avfall.

Søppel og skur var vekk

Kjelsås IL, som har en driftsavtale for området med Bymiljøetaten, og som bruker feltet til trening hver ettermiddag hele uka, opplevde sist uke oppklipte målnett og glasskår på kunstgressbanen.

Torsdag morgen i forrige uke var imidlertid søppelet borte, og skuret fjernet. Igjen står bare en container, som Kjelsås IL tidligere brukte til å oppbevare utstyr i, men som var så hærverksutsatt at klubben måtte gi opp tidligere i år.

– Vi varslet Bymiljøetaten, som har tatt affære, skriver fotballgruppas leder, Dag Halvorsen, i en sms til Nordre Aker Budstikke.

Det bekrefter Simen Røgeberg i Bymiljøetaten. Han kjente ikke til forsøplings- og hærverksutfordringene før meldingen kom fra idrettslaget.

– I går (onsdag 20. august, journ.anm.) ryddet vi det vi fikk til med hendene. Det gjenstår en liten container. Den må fjernes med kran, og vil bli fjernet snart, trolig like over helgen, sier Røgeberg torsdag.

Han forteller at Kjelsås IL har en driftsavtale med Bymiljøetaten, som innebærer at idrettslaget får tilskudd til å holde banen ryddig.

– Men når det er snakk om slike store ting tar vi det, sier han.

Politipatruljering

Røgeberg understreker at etaten har god dialog med Kjelsås IL, og at de framover vil følge spesielt godt med på Kjelsåsmyra så ikke det igjen etableres en slik «uønsket aktivitet» man har sett det siste året, og særlig i sommer.

Også Kjelsås skole bruker Kjelsåsmyra, som uteområdet for 5. til 7. klassingene i skoletiden. Rektor Mette Rasmussen fortalte Nordre Aker Budstikke at skolen er lite fornøyd med at området forsøples på denne måten.

Forebyggende enhet ved Majorstuen politistasjon ble først gjort oppmerksomme på problematikken da Nordre Aker Budstikke skrev om saken. Politispesialist Bente Uglem sa til lokalavisen at politiet fremover vil følge med på Kjelsåsmyra når de patruljerer i bydelen.

KJELSÅSMYRA

FØR: Slik så det ut inni containeren tidligere i uken.

KJELSÅSMYRA

NÅ: Søppelet er borte. Snart er også containeren det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere