RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal Løkka bestemme selv


Mye er som før, men BU ønsker at det skal være «lett å få, lett å miste» skjenkebevilling på Løkka. ILLUSTRASJONSFOTO
Mye er som før, men BU ønsker at det skal være «lett å få, lett å miste» skjenkebevilling på Løkka. ILLUSTRASJONSFOTO
Som hovedregel kan det skjenkes til klokka 01. Det bestemte bydelsutvalget sist torsdag.

LØKKA: – Vi synes denne saken er nokså uklar, sa Gudmund Dalsbø (R), da bydelsutvalget i Bydel Grünerløkka skulle behandle prøveordningen med å delegere myndighet til å fastsette åpningstider for skjenkesteder i egen bydel, forrige onsdag.

Og han var åpenbart ikke alene om å tenke den tanken, for debatten ble både bred og tildels forvirrende for både politikere, berørte og tilhørere.

– Jeg har kommet hit for å gjøre noe så sjelden som å takke dere for at dere gir oss utvida skjenketider, sa daglig leder av Blå, Stine Mari Røverdatter, da hun tok ordet i åpen halvtime.

Men vent litt. Så enkelt er det da ikke.

Naboklager

– Vi har fått en klage på støy fra naboer, kommenterte Paal Haavorsen (Ap).

– Vi har hatt møte med naboene og vi har nå stoppa alt av utekonserter. Vi er interessert i å imøtekomme naboene og vi anser oss som løsningsorienterte. Vi ønsker å drive et kulturtilbud uten at det er til sjenanse for noen, parerte Røverdatter, som likevel måtte belage seg på å bli gjenstand for debatt under den ordinære saksbehandlinga.

– Vi har som prinsipp at det skal være lett å få, lett å miste, og det synes jeg vi skal fortsette med, påpekte Haavorsen, som mente bydelsutvalget skal ta hensyn til naboklager i skjenkesaker.

– Jeg lurer på om folk har øra med seg i åpen halvtime. Jeg skjønner ikke hvor mye informasjon folk skal ha, sa en tydelig indignert Jens E. Lange (Frp), som mente Blå hadde ryddet opp i uenigheter med naboer.

– Jeg velger å tillegge klagen fra Stolmakergata mer troverdighet enn egeninteressen fra Blå, parerte Haavorsen.

Bare retningslinjer

Imidlertid var det kun prinsippet og ikke direkte enkeltsaker bydelsutvalget skulle ta stilling til – den myndigheten skal nemlig fortsatt ligge hos Næringsetaten, mens bydelsutvalget fortsetter å være høringsinstans.

Hensikten med den delegerte myndigheten er at bydelene skal legge premissene, som Næringsetaten skal styre etter.

Og for å gjøre det hele ytterligere forvirrende, gjelder dette bare utenfor den så kalte skjenkeblekkspruten, der sentrale myndigheter fortsatt setter premissene.

I vedtaket fra BU ble det imidlertid lagt vekt på at man allerede har skjenking til klokka 03 innenfor skjenkeblekkspruten, som blant annet omfatter Thorvald Meyers gate, Trondheimsveien og området rundt Olaf Ryes plass. Dermed vil resten av stedene i hovedsak få skjenke til klokka 01.

Unntaket er kulturinstitusjoner som Blå, Parkteateret og Dansens Hus, som fortsatt – i hovedregel – skal få skjenke til klokka 03.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere