*Nettavisen* Nyheter.

Nå skal Løkka bli tryggere

FORNØYDE: Odd Einar Dørum og Jarl W. Alnæs (V) er glade for at de har fått gjennom forslaget om trygghetsvakter på Grünerløkka. Her på Eventyrbrua, en av problemområdene på Løkka. Foto: FOTO: Pegah Niku

Fra september kommer det trygghetsvakter til Løkkas gater.

GRÜNERLØKKA: Venstre har lenge jobbet for å få på plass trygghetsvakter på Løkka. Nå klapper de hverandre på skulderen og ønsker vekterne velkommen til bydelen allerede i september.

Del på Facebook

To av forkjemperne bak vaktordningen har vært leder av Grünerløkka Venstres Jarl W. Alnæs og Venstres ordførerkandidat Odd Einar Dørum.

– Nå har vi endelig fått på plass oslovaktene, sier en fornøyd Dørum til Østkantavisa.

– Essensen i det her er at det skal være voksne trygge mennesker tilstede i gatene her, legger Alnæs til.

LES OGSÅ: FIRE I FARTA: Hva synes du om trygghetsvakter på Løkka?

Politisk uenighet

Dørum understreker at Oslovakt-ordningen er vedtatt mot Ap og SVs stemmer.

– Venstre fremmet et forslag og fikk flertall i Oslo bystyret, sammen med H, Krf og Frp.

Trygghetsvaktene kommer til å skille seg ut fra andre vektere ved at de skal være mindre opptatt av å pågripe og mer opptatt av å være tilstede og følge med.

– De kommer til å ha et tett samarbeid med politiet og skal fungere som et varslingsledd mellom gata og politiet, forteller Dørum.

– Vi har jo erfaring med trygghetsvakter på Løkka fra før, og det fungerte veldig bra, sier Alnæs og forteller at han den gang fikk mange tilbakemeldinger fra folk som følte at det skapte en opplevelse av trygghet på Løkka.

– Den utryggheten mange av beboerne på Løkka føler i dag skal man ikke kimse av. Det å oppleve utrygghet er en forringelse av livskvaliteten, sier han.

Nattestid og helg

Trygghetsvaktene kommer hovedsakelig til å oppholde seg i de mest utsatte områdene langs Akerselva, oppover mot Grünerløkka og videre mot Grønlandsleiret på tidspunkt der politiet har for lite folk.

Det blir særlig på nattestid og i helgene. Natt til fredag, lørdag og søndag blir viktige dager, forteller Dørum som håper at de etter hvert kan forlenge ruten ytterligere.

Frem til jul skal kommunen leie vektere fra private selskaper, men etter årsskiftet kommer det til å være kommunalt ansatte vektere som skal bære på seg Oslo kommunes trygghetsvester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.