RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kan det se ut i anlegget der matavfall, plast og restavfall skal skilles fra hverandre med kamera som leser farge. IllUSTRASJON: EGE.
Slik kan det se ut i anlegget der matavfall, plast og restavfall skal skilles fra hverandre med kamera som leser farge. IllUSTRASJON: EGE.

Nå skal oslofolk sortere søppel

Europas to største sorteringsanlegg for avfall blir bygd på Klemetsrud og Haraldrud.

HARALDRUD: De to sorteringsanleggene skal stå ferdige i 2009 (Haraldrud) og 2010 (Klemetsrud). I oktober neste år blir folk på utvalgte adresser invitert med i det første prøveprosjektet for søppelsortering. I vårt distrikt er det mange adresser på Furuset som er plukket ut.

Stor kontrakt

Mandag signerte Energigjenvinningsetaten (EGE) kontrakten med Envac, som i løpet av to år skal sette opp to optiske sorteringsanlegg som sorterer ut plast og matavfall fra den vanlige søpla vår. Kontrakten er verdt 230 millioner kroner.

Dette er starten på det bystyret ønsket seg. Det er et spenstig valg, og et miljøpolitisk valg av dimensjoner. Jeg håper vi får Oslos befolkning med oss på dette, sier direktør Helge Heier i Energigjenvinningsetaten.

Sortere hjemme

Mange bygårder i sentrum er så trange at det ikke er plass til flere dunker. Slik har man kommet frem til at folk selv må sortere i sitt eget hjem, og så legge alt i samme dunk.

Dette er en gledens dag for oss. Publikum har ventet lenge på å få sortere plast og matavfall, og nå blir det godt å komme i gang, sier Elisabeth Giil, informasjonsrådgiver i REN.

Etaten vil lage en egen nettside med tips og råd om søppelsortering. Lokalavisen kan alt nå røpe at matavfallet skal i grønne og plastavfallet i blå poser, mens restavfallet skal leveres i vrengte hvite bæreposer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere