RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Visepolitimester Roger Andresen håper en ny ransgruppe ved Grønland politistasjon skal ta knekken på personranene i Oslo.
Visepolitimester Roger Andresen håper en ny ransgruppe ved Grønland politistasjon skal ta knekken på personranene i Oslo. Foto: Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

Nå skal ransbølgen stoppes

Politiet forventer at en ny ransgruppe ved Grønland politistasjon skal stoppe personranene i Oslo.

GRØNLAND: Oslo har opplevd en ransbølge de siste månedene, som toppet seg med en rekke personran sist helg. I ettermiddag holdt politiet pressekonferanse om ranene.

– Vi tar dette på alvor, for vi vet at slike ran kan få store konsekvenser for de som blir utsatt for dem, sa visepolitimester Roger Andresen.

Han opplyste samtidig at antall personran i Oslo historisk har svingt mye. Politiet har sett at det blir færre ran når de setter inn ekstra ressurser på å stoppe ranerne. Det gjøres nå igjen.

Nylig ble det opprettet en ransgruppe på Grønland politistasjon, som skal ha et overordnet ansvar for kampen mot personran i Oslo.

Les også: Gutt (15) ranet to ganger på tre måneder

Mer politi i gatene

Andresen sammenliknet gruppa med vinningsgruppa på Majorstuen politistasjon og lommetyverigruppa på Sentrum politistasjon, som har hatt suksess med å stoppe villainnbrudd og lommetyverier.

– Vi håper å få til det samme med ransgruppa. Den har akkurat trådt i kraft, men allerede bidratt til pågripelser av flere personer, sa Andresen.

Nå blir det mer av både synlig og sivilt politi i gatene. 

– Dette gjør vi både for å hindre at det begås ran og for å kunne være raskt på pletten og pågripe når vi får meldinger om ran, forklarte Andresen.

Politiet vil også kjøre en streng fengslingspraksis der det er mulig. Ransgruppa har også startet et samarbeid med Utlendingsdirektoratet og Politiets utlendingsenhet for å håndtere utenlandske statsborgere.

Les også: Mobilraner endte på sykehus

Flest ran nær sentrum

Tidligere i år var det en ransbølge i Groruddalen, som politiet på Stovner satte en stopper for med 20 pågripelser i løpet av to uker. Høstens ransbølge har stort sett skyllet over sentrumsnære områder.

Ifølge Roger Andresen skjer de fleste ranene om kvelden og om natta. Det er også flere ran i helgene enn på hverdager. Selv om han heller vil legge ansvaret på ranerne enn på ransofrene, har Andresen noen råd til Oslos befolkning

– Vær årvåken og prøv å være sammen med andre når man drar hjem. Og så er det viktig å ikke beruse seg for mye, sa Andresen på pressekonferansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere