Nå skal «slummen» rustes opp

Da Knut Even Lindsjørn (SV) dro til Sinsenveien, ble han møtt av knuste vinduer, sterk forsøpling og fortvilte barnefamilier. Nå jubler han over bystyrets vedtak om utbedringsprogram for området.

Da Knut Even Lindsjørn (SV) dro til Sinsenveien, ble han møtt av knuste vinduer, sterk forsøpling og fortvilte barnefamilier. Nå jubler han over bystyrets vedtak om utbedringsprogram for området. Foto: Arkivfoto

Bystyret har vedtatt utbedringsprogram for Sinsenveien 56-74.

Knut Even Lindsjørn (SV) gleder seg over at det nå blir opprydning i Sinsenveien 56-74.

SINSEN: De gamle sykehusboligene i Sinsenveien har vært preget av forfall, med flyt av søppel og narkotika. Det har gått så langt at lokalpolitikerne har kalt området for slum. Men nå er det lys i tunnelen.

Onsdag vedtok bystyret et utbedringsplan som forplikter huseierne til å ruste opp området, etter et privat forslag fra Knut Even Lindsjørn (SV).

– Jeg tror på en omfattende rehabilitering av området nå, sier Lindsjørn til Lokalavisen Groruddalen.

Historisk

Det er Plan- og bygningslovens §31-8 som gir bystyret anledning til å vedta et utbedringsprogram for konkrete områder. Ifølge Lindsjørn er det første gang bystyret bruker dette virkemiddelet i en slik sak.

– Dette er et historisk vedtak. Her bruker vi det virkemiddelet vi kan bruke overfor en gårdeier som har vist grov forsømmelse over mange år. Nå må eieren i samarbeid med kommunen komme opp med en plan om utbedring av disse gårdene, sier Lindsjørn.

Han er kjempeglad for vedtaket og mener dette er et viktig skritt i retning av å gjøre noe positivt for området.

– Her må man først ta seg av det helt akutte, men på sikt ser jeg for meg løsninger som endrer hele bostrukturen. Det virkelige løftet kommer først når vi får til en helt annen variasjon i leilighetene her, sier Lindsjørn.

Formelt samarbeid

Det har allerede vært møter mellom byåd, BU-leder og Fredensborg Eiendom, som eier boligene. Nå blir disse formalisert i et videre samarbeid. Utbedringsprogrammet skal være klart 30. mai neste år.

– Det viktigste er at det nå skjer noe. Vi har fått nye og bedre tanker, og får til et arbeid, sier Lindsjørn.

Strengere politikk

Bystyrevedtaket åpner også for å sette vilkår for tildeling av boliger med husleiegaranti, samt lage en kvalitetsavtale for utleieboliger.

Til sammen håper Lindsjørn dette vil gjøre forholdene bedre for beboerne i Sinsenveien. Han tror også dette vil sette en standard for andre gårdeiere i liknende situasjon.

– Vi vil ikke ha det sånn i Oslo. Nå gir kommunen signal om at dette ikke er holdbart, sier Knut Even Lindsjørn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Bjerke

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag