RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal sverdene svinges på Bogstad


HISTORIKK I ALLE LEDD: Visste du at moderne fekting har sine fjerne røtter i gammel krigskunst, og at det helt tilbake i det gamle Egypt fantes skoler for sverdkamp?
HISTORIKK I ALLE LEDD: Visste du at moderne fekting har sine fjerne røtter i gammel krigskunst, og at det helt tilbake i det gamle Egypt fantes skoler for sverdkamp? Foto: Foto: Erik Storelv
Førstkommende helg kombineres fektestevne og familiefest ved Bogstad gård. Mann deg opp og sett kursen mot Sørkedalen.

SØRKEDALEN: – Det er førstegang vi stiller på Bogstad gård under arrangementet «Åpen Gård», sier styreleder i Njård Fekting, Erik Storelv og fortsetter:

– Fra og med fredag inviterer vi fektere i alle aldre fra klubber i Norge, Sverige og Danmark til et utradisjonelt stevne på den historiske gården i Sørkedalen.

LES OGSÅ: – Gardeparken er en park uten innhold

Klar for kamp?

Njård fekting og Musketer Event har leid hele området, og vil sette opp en paviljong under telt på gårdsplassen. Målet er å gjøre sporten mer kjent.

– Gjennom hele helgen arrangeres det fektekonkurranser for fektere i alle aldersgrupper og på ulike nivåer.

– På søndag, kombinert med «Åpen Gård», ønsker vi å gjøre det mulig for alle å få prøve seg. Vi har med utstyr til alle aldersgrupper og oppfordrer besøkende til å gi denne sporten et forsøk, sier Storelv og legger til:

– For barn og unge som synes denne sporten ser spennende ut er dette en unik mulighet.

LES OGSÅ: Snart slippes denne gjengen ut i Lysakerelva

Historisk sus

I år står 200 års jubileet for Grunnloven anno 1814 sentralt ved samtlige arrangementer ved Bogstad gård. Søndagens arrangement er intet unntak.

– Bogstad gård hadde en fremtredende rolle og funksjon i 1814, og stiftelsen markerer dette med foredrag og omvisninger for alle besøkende, sier Storelv.

LES OGSÅ: – Tråkk deg kjent i byen!

Hønsebingo og sveler

Tradisjonen tro blir det i tillegg salgsboder med økologiske tekstiler, garn, smykker, barneklær, snekkerverksted og «trylleri med ull» for voksne og barn.

I tillegg blir det hønsebingo, hesteskokasting, grilling av storfekjøtt, nystekte sveler og mye mer.

For dem som er glad i dyr frister Bogstad gård med åpent fjøs med griser, kaniner og nyklekkede kyllinger. Kuer og sauer befinner seg i parken og kjøring med hest og vogn gjøres fra Stabburet.

– Vi ønsker med dette å bringe fektingen inn i sin opprinnelige ramme hvor fektingens vesen – kampen, nærheten mellom motstanderne og nerven står i fokus.

– Nettopp med tanke på dette vil Bogstad gård fungere optimalt og vi håper så mange som mulig tar turen førstkommende helg, avslutter Storelv.

LES OGSÅ: Får skryt for sommerjobben

Fredag fra klokken 16.00 til 19.00. Lørdag fra klokken 10.00 til 16.00 og søndag fra klokken 10.00 til 16.00.

Les mer på www.njard.no/www.bogstad.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere