RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal Veitvet i støpeskjeen


Veitvet var en av de første drabantbyene, og utbygger Selvaags store prosjekt. Nå skal Veitvet planlegges på ny, med helt andre utfordringer enn fra da dette bildet er tatt. Foto: Oslo Bymuseum
Veitvet var en av de første drabantbyene, og utbygger Selvaags store prosjekt. Nå skal Veitvet planlegges på ny, med helt andre utfordringer enn fra da dette bildet er tatt. Foto: Oslo Bymuseum Foto: FOTO: Oslo Bymuseum
Plan- og bygningsetaten henter inspirasjon fra Europa, når de skal inspirere til områdeprogrammet for Perlekjedet.

Veitvet/Slettaløkka: Etter å ha bladd gjennom det 80 siders lange forslaget til strategidokument, som lanserers mandag, er det påfallende hvor mye inspirasjon etaten henter fra bydeler i Danmark og Tyskland.

Her er ti sider med nabolagsparker og bydelsstier fra København og Ruhrdalen, fra Drammen, Fredrikstad, Bærum og Fornebu. Det er befriende å se at etaten vier plass til inspriasjon fra steder der man hvor man tidligere har lykkes, med lignende prosjekter.

Fag

Bakgrunnen for områdeptrogrammet er at Veitvet-Slettaløkka er utpekt av bydelen som områdeløftområde i Groruddalssatsningen. Det er utformet stedsanalys, som peker på fysisek, såvel som sosiale utfordringer. Analysen anbefaler at Veitvetveien utformes som bydelsgate.

Mange planer

Samferdselsetaten planlegger å gjøre Veitvetveien til miljøprioritert gjennomkjøring.

Utdanningsetaten skal bygge ny Veitvet skole- som OPS-skole, og det sees på flere muligheter for Veitvet senter.

I tillegg skal borettslag skal rehabiliteres og , Statens vegvesen skal oppruste undergangen under Riksvei 4, og planlegger støyskerming langs veien.

Friluftsetaten planlegger Grønn tverrforbindelse på tvers av dalen, og på lengre sikt ønsker EBy å regulere Østre Aker vei til næringsvirksomhet. I tillegg ligger planprogrammet for Riksvei 4, Østre Aker vei og Fossumdiagonalen til slutbehandling i kommunen.

Møteplass

– Strategidomkumentet for områdeprogram for ”Perlekjedet” gjennom Veitvet- Sletteløkka er et planprodukt som svarer på den arealmessige siden av områdeløftet, og hensikten er å lage et faglig styringsdokument som skal bidra til at prosjekter og planer bygger opp under Veitvetveien og “Perlekjedet” som viktig lokal møteplass og forbindelse fra dalbunnen til Marka, samt god prioritering og samordning av områdeløfttiltakene som gjennomføres som en del av Groruddalssatsingen. Dokumentet skal også, forhåpentligvis gi inspirasjon til å utvikle lokale prosjekter og «perler», opplyser informasjonsrådgiver i Plan- og bygningsetaten, Jan Atle Larsen, til Lokalavisen.

Høringsforslaget ligger ute til 6. desember og kan lastes ned fra Plan- og bygningsetatens hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere