Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal vi fylle vårt eget hus

Barna skal hilses spesielt velkommen i den nye kirken på Abildsø.
Barna skal hilses spesielt velkommen i den nye kirken på Abildsø.
I 12 år har vi arbeidet for å få vårt eget hus. Nå kan vi glede oss over dette flotte bygget her på Abildsø, sa forstander Gjermund Igland under innvielsen.

Forstander Gjermund Igland hadde tre sentrale ord for å fortelle hva den nye kirken på Abildsø skal fylles med. Det er BØNN, KRAFT og LOVPRISNING.

Sang og musikk: Det ble mye sang og musikk under innvielsen av den nye kirken. Susanne Akerø var en av dem som sang solo.

ABILDSØ: Dette huset er bevis på at det man vil få til, det får man til, sa ordfører Fabian Stang da han søndag gratulerte Oslo Misjonskirke Betlehem.

For det er ikke så rent lite dugnadsinnsats som er lagt ned på den gamle kirketomten. Da det gamle Abildsø kapell lukket sine dører, ble det etter hvert klart at et nytt kirkebygg skulle vokse opp.

At det ble Misjonskirken som ble "vinner", er det mange som nå gleder seg over.
På festen sist lørdag ble både kirken og alle dens medlemmer ønsket velkommen. Den offisielle delen av velkomsthilsenen sto BU-leder Arnfinn Aabø for.

Innvielsen

Men det var altså søndag den store innvielsen fant sted, og den ville mange være med på. De kom fra fjern og nær, og kirkeveien ble lang for mange. Alle Abildsø-områdets ledige P-plasser måtte tas i bruk.

Og ikke en stol var ledig i det store kirkerommet da Lisbeth Kvisle ønsket velkommen.

Innvielsesprogrammet ble en lang formiddag med taler, takksigelser, sang og musikk. De to sistnevnte må kunne betegnes som store. For både det enorme "prosjektkoret" og ungdomsgospelkoret Manna sang så taket løftet seg. Og når det gjelder musikken, kan kirken og alle de som etter hvert kommer hit, glede seg over at både orgel og flygel allerede er på plass.

Flygelet er i seg selv vel verdt noen ord, sa Lisbeth Kvisle.

To store orgler kom samtidig til Oslo. Det ene skulle vi ha, og det andre er nå på plass i Kosnserthuset.

Selve innvielsen sto forstander Gjermund Igland for sammen med generalsekretær Jarle Råmunddal. Og de gjorde det med takknemlighet og glede.

Takk til mange

Som nevnt er det mange som har vært i sving for å få kirkebygget på plass. Menigheten takket spesielt fire offentlige personer, nemlig Rune Gerhardsen, Fabian Stang og Aud Kvalbein.

Vi skulle gjerne også hatt tidligere ordfører Per Ditlef Simonsen med oss nå, men han har ødelagt seg, så jeg besøkte han på lørdag og takket med blomster, fortalte forstanderen.

Nå ble ikke ordføreren sluppet ned uten å bli presentert et lite ønske.

Tomten kirkebygget vårt står på, fester vi av kommunen. Går det an å spørre om vi kanskje kan få kjøpt den for en rimelig penge, sa Igland.

Jeg forstår at dette ikke er siste gang vi må ha en samtale, var ordførerens svar.

Mange ble takket, spesielt de som har lagt sin sjel og kropp til for å få huset på plass. Og takk kunne misjonskirken også si da det ble klart at Abildsø menighetskrets hadde med seg en sjekk på 100.000 kroner.

Så var det gratulasjoner fra en rekke av Oslos menigheter før alle som ønsket kunne delta i husets første kirkekaffe.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!