*Nettavisen* Nyheter.

Nå skapes fremtidens Oppsal

Oppsal senter og nærområdet står overfor endringer.

Resultatet fra tankesmia på Oppsal skal nå bearbeides av Plan- og bygningsetaten og fremlegges i løpet av et par uker.

OPPSAL: Mandag i forrige uke var det invitert til åpent møte, hvor også bydelens befolkning kunne komme. De fikk høre en rekke korte innledninger med bakgrunnsinformasjon, planer og ønsker fra relevante kommunale etater, tomteeiere/utbyggere, bydelsutvalg og bydelsadministrasjon.

– Kjøpesentre skal ligge der folk bor. Det vil styrke tettstedene. Man skal også tilpasse størrelsen på kjøpesentrene etter hvor mange som bor i området. Det skal ikke bygges så stort at mange må dra til Oppsal for handle, sa Kjersti Granum i Plan- og bygningsetaten (PBE).

I tre dager hadde alle involverte parter tankesmie om utbyggingen av Oppsal senter og tomtene rundt.

Tankesmia resulterte i tre utkast til hvordan fremtidens Oppsal kan se ut, basert på utgangspunktene "Tilgjengelige Oppsal", "Urbane Oppsal" og "Allsidige Oppsal".

Arrangørene er fornøyd med gjennomføringen, og drivkraft Tom Rellsve i Oppsal samfunnshus forteller om mange kreative og konstruktive forslag.

Blant annet ble det foreslått t-banelokk, en gjennomgående gangvei fra samfunnshuset til t-banen med møteplasser, bygging av omsorgsboliger i Haakon Tveters vei 65 og å flytte barnehagen til Oppsal gård.

Grøntdraget ned mot Østensjøvannet ønskes mer brukervennlig, og i Haakon Tveters vei foreslås det flere trær og mindre gateparkering.

– Det var enighet om at Haakon Tveters vei 65 ikke må selges og at høyden på Obos' utbyggingsforslag for senteret bør ned. Man kan gjerne bygg tett, men ikke så høyt, sier Rellsve.

– Meningen var å smi noen overordnede tanker, ikke å detaljeplanlegge, og det fikk vi gjort, sier Rellsve.

Nå skal Plan- og bygningsetaten bearbeide forslagene, og levere det ferdige resultatet til byrådet innen 23. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.