*Nettavisen* Nyheter.

Nå slipper de holde seg!

Søk på "toaletter+skole" på google, og du får opp flere tusen avisartikler som har satt fokus på toalettene ved norske skoler. Dårlige sanitærforhold er en gjenganger når det skrives kritisk om skoler. Toaletter som deles av flere hundre elever lukter vondt og ser forferdelige ut.

Mange år uten vedlikehold har ført til sprekker i fliser, vannlekkasjer, løse dolokk og generelt ufyselige forhold for både elever og ansatte ved skolene. I tillegg sliter skolene med dårlige og gamle dusjanlegg. Elever holder seg gjennom hele skoledagen og nekter å dusje etter gymtimen.

Vi forstår dem godt. Toaletter og dusjer med u-landsstandard er noe de færreste av oss ønsker å bruke. Tirsdag besøkte vi Slemdal skole. Det rektor Gro Sommerfelt viste oss, var begredelig. Vi ble møtt av vond lukt, fuktskader og nedslitte dusjer. Slik har både elevene og de ansatte hatt det i lengre tid. Toalettbesøk er ikke noen man gleder til på Slemdal skole. Det skjønner vi godt.

Derfor er det gledelig å se at krisepakkepengene kommer Slemdal, og flere andre skoler i vårt område, til gode. I løpet av våren får Slemdal, Hovseter, Lilleaker, Smestad og 26 andre skoler som står først på prioriteringslisten, 62 millioner kroner til rehabilitering. Elever, lærere og foreldre gleder seg over at skolene får forsvarlige, trygge og langt mer delikate sanitæranlegg. Det var på tide etter mange år i kummerlighet. Men også gledelig å se at ropene fra skolene nådde fram til byrådet. Det fortjener skryt for sin prioritering. Samtidig loves det at skal satses enda mer på å bedre de fysiske forholdene ved skolene. Det er også gledelige nyheter.

Elever og lærere fortjener å trives på skolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag