Gå til sidens hovedinnhold

Nå snoker de

Innbruddstyvene har skjønt at folk i Oslo vest begynner å bli obs på dem. Nå rekognserer før innbruddene. Politiet får stadig flere meldinger fra folk som går rundt og snoker i nabolagene.

MAJORSTUEN: Politiet når ut med sine råd til folk. Dermed har folk begynt å følge ekstra godt med hva som skjer i sitt nabolag. Politiet får stadig flere meldinger om observasjoner gjort av publikum. Flere har fått folk på døren i det siste. Og de som har ringt på har utgitt for å være flere forskjellige ærend.

– De reiser rundt og skal selge ting. Blant annet trefigurer. Noen har utgitt seg for å være døvstumme. I ettertid har vi sett at de ikke er det. De snoker rundt og driver med rekognosering. På noen pågrepne har vi funnet bilder på deres mobiltelefoner. I dem har vi funnet bilder av hus, blant annet inngangspartier, sier sjef for ordensavdelingen ved Majorstua politistasjon, Dagfinn Kaldal.

– Systematisk til verks

– Vi ser at det har vært innbrudd hos folk, selv om de bare har vært borte i en kort stund. Det kan se ut til at innbruddstyvene går mer systematisk til verks. De vet hvordan de skal komme inn, og de vet hva de er ute etter. Når folk er i ferd med å bli mer oppmerksomme, ser vi heller ikke bortifra at innbruddstyvene finner på nye løsninger, sier Kaldal.

Han tror enkelte blir skremt bort fra områder hvor folk passer ekstra godt på.

– Positivt

Politiet synes det er positivt at folk følger godt med.

– Dette gir resultater. Det hjelper å følge ekstra godt med i nærmiljøet, sier Kaldal.

Politiet er glad for å få inn meldinger om observasjoner.

– Det gjør at vi kan svare raskere på meldinger enn tidligere.


På grunn av personangrep, har vi stengt kommentatorfeltet

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene