*Nettavisen* Nyheter.

Nå spirer det

Sagenehjemmet er nylig rehabilitert, men har hele tiden manglet en ordentlig hage. Nå skal initiativ fra næringslivet få utearealene til å blomstre.

SAGENE: Sagenehjemmet er et eldrehjem drevet av Sagene menighet, med cirka 70 plasser. Selv om senteret har god standard, har én ting lenge manglet for å gjøre idyllen komplett.
Alt er stort og fint, bortsett fra hagen. Vi har aldri fått til den siste biten, forteller daglig leder, Marit Sæbø. Nå nærmer problemet seg en løsning.

For noen år siden kom nemlig hjemmet i samtale med GE Healthcare; tidligere Nycomed. Legemiddelfirmaet har bestemt at alle ansatte får ta en halv dag fri for å drive med frivillig arbeid.
Vi trenger masse frivillighet, og hagen er et veldig konkret sted å starte. Vi håper vi kan få et nærmere samarbeid, sier K... Nå skal nemlig de ansatte i legemiddelfirmaet få bryne seg på bakhagen i tre hele dager. Når Østkantavisa er på besøk, har mye allerede kommet på plass.

Vi syns det er helt ålreit. For oss er det utrolig flott å få lov til å gi til andre. Man gir jo også bort litt av seg selv, sier Anne Waaler, som til daglig jobber med global markedsstrategi. Sammen med Thor Anders Saga, Line Eriksen, Sylvia Nystrand og Lena Nielsen bruker hun formiddagen på å plante stauder og fordele bark, for å gjøre Sagenehjemmet til et enda triveligere sted.
Man blir jo kjent med hverandre av å holde på med dette også, sier hun til samtykkende kommentarer fra sine kolleger. Til daglig jobber gjengen med alt fra etablering av fabrikker, til grafisk design og salg.
Den eneste mannlige deltakeren, trives også på dugnad.
Kvinnene tar alt tungarbeidet. Jeg har bare luker, sier Thor Anders Saga, bøyd over noen unnselige vekster i kanten av et stort blomsterbed. Samtidig ruller damene t underlag og skjærer til tøystykker rundt steiner og trestubber.
For daglig leder, er arbeidslysten en fryd.
Nå drømmer vi bare om å få en vannfontene. For brukerne er det veldig viktig å kunne ta og føle på ting, og å kjenne nærhet til naturen, sier Sæbø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.