*Nettavisen* Nyheter.

Nå takker hun for seg på Sæter

SMILER: Anett Mathisen synes det er vemodig, men hennes velkjente smil forsvinner likevel ikke selv om hun nå selger konditoriet i Ekebergveien. Foto: Foto: Aina Moberg

Anett Mathisen selger konditoriet sitt på Sæter. Nå vil hun prioritere nattesøvn og tvillingene sine.

SÆTER: – Jeg gir meg rett og slett fordi jeg vil være mer sammen med ti måneder gamle Stella og Johannes. Jeg ønsker å være mamma på heltid en stund, sier 44-åringen.

Samtidig legger hun ikke skjul på at det til tider har vært tøft å drive Anetts conditori som hun åpnet ved Sæterkrysset i januar i fjor.

– Det blir godt med en pause. Jeg ser frem til å sove bedre om natten uten å ligge våken og tenke på moms og arbeidsgivergift, innrømmer hun.

Derfor har hun lagt konditoriet ut for salg, og håper en ny eier kan overta innen utgangen av mars måned.

Hjemmekoselig

– Flere potensielle kjøpere har vært innom og kikket. Jeg håper inderlig at stedet kan videreføres i min ånd og med alle mine ideer, sier Anett.

Hun er ikke i tvil når hun skal beskrive sitt eget konditori på Sæter:

– Et sånt «rart» sted, hjemmekoselig og åpent for alle. Det er det behov for her på Sæter, og jeg vet at potensialet for den som overtar etter meg er stort, sier hun.

Gratisparkering

En liten ting er hun imidlertid bekymret over, og det er de nåværende parkeringsmulighetene for de handlende på Sæter.

– Jeg er så skuffet over at det nylig ble avgiftsparkering på den gamle Esso-tomten. Det er som å «drepe alt» på Sæterkrysset, og ta bort det lille markedet butikkene har her. Alle andre sentre har gratisparkering i minst tre timer. Det må vi kunne forlange på vårt lille Sæter-senter også, sier Anett.

Drømmer om Utsikten

Selv håper hun om en måneds tid å tilbringe dagene med tvillingene hjemme på Tårnåsen.

– Det blir litt vemodig å ikke være konditor, men samtidig blir det godt å få en pause fra å være selvstendig næringsdrivende, sier hun.

De fleste kjenner den blide jenta, for øvrig oppvokst på Munkerud, fra tiden hun drev Utsikten Kafé i Ekebergskråningen.

– Der ga jeg meg i 2008 etter uenighet med Mattilsynet. Så drev jeg Holtet conditori frem til julen 2012. Da ble jeg skviset ut av gårdeier som heller ville ha United Bakeries, nå Åpent Bakeri inn i lokalene sine, forteller hun.

Om hun skal tilbake til yrket når barna blir litt eldre, vil hun ikke svare på i dag, men tanker om fremtiden har hun.

– Jeg drømmer fremdeles om å gjenåpne Utsikten. I mellomtiden kan jeg jo kanskje lage kokeboken «Kafé Utsikten- hummer og kanari», sier hun.


LES OGSÅ:

Christian Ringnes vil ha Utsikten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.