Gå til sidens hovedinnhold

Nå tennes tusen julelys

Søndag tennes tusen julelys i distriktet vårt.

ØSTENSJØ: Søndag 29. november er det første søndag i advent, og det betyr at det i helgen vil være mange julegrantenninger rundt om i distriktet vårt.

Tradisjon ved vannet

Lions-klubbene rundt Østensjøvannet er blant de som aldri svikter. Søndag 29. november inviterer de tradisjonen tro til hyggelig seremoni med tenning av julelysene på julegrana ved broen i sydenden av Østensjøvannet.

– Vi begynner med gløgg- og pepperkakeservering 15.30, og klokken 16 tennes julelysene, forteller lionsleder Svein Brunvatne.

Det er stasjonssjef Gro Smedsrud fra Manglerud politistasjon som i år har fått æren av å holde tale og sørge for at treet kan lyse opp i hverdagen.

Julenissen kommer også på besøk til Østensjøvannet denne første søndagen i advent, og det er ikke umulig at han har med seg godteposer til barna.

Jul på Godlia

Golia Vel inviterer til julegrantenning ved velhuset søndag klokken 13. Østensjø janitsjar har julemesse samme sted denne helgen, og vil tradisjonen tro bidra med julemusikk under seremonien.

Jul på Sæter og Holtet

På Nordstrand tennes det også julelys, og først ut av de vi har fått tips om er julegrana på Sæter. Programmet starter klokken 12, og byr på både julemusikk, julesang, tale og nissebesøk. Selve julegrana tennes klokken 12.40.

Bekkelagshøgda Vel og Senterforeningen på Holtet sørger for at det blir lys på julegrana og nissebesøk i Marienlundveien på Holtet lørdag klokken 15.30, mens Skovheim Allsenter arrangerer julelystenning søndag klokken 16.

Oslos største?

Søndag ettermiddag klokken 16 tenner vellene på Brannfjell og Simensbråten det de hevder er Oslos største julegran, og som skal kunne sees helt fra Holmenkollen. Ekeberg Skoles Musikkorps spiller klokken 16.30. Gløgg, varm saft, mandariner og pepperkaker hører med.

Juletreet finner du i Brannfjellveien, nesten til topps, på sletta ved siden av veien inntil Brannfjell.

Sang og musikk i Bjørndal

Bjørndalskolenes musikkorps spiller og Blåbærene synger under julegrantenningen på Bjørndal senter. Den finner sted søndag klokken 16.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger