RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huseiere foran hus: Liv Berit Tessem og Kjetil Wiedswang i Kristinelundveien på Frogner hadde bestemt seg for å bli oljefri og vant enøksjekk på kommunens temakveld i vår. Energiekspertene fant ut at de kan velge mellom en stor varmepumpe, pelletsfyr eller biofyringsolje.
Huseiere foran hus: Liv Berit Tessem og Kjetil Wiedswang i Kristinelundveien på Frogner hadde bestemt seg for å bli oljefri og vant enøksjekk på kommunens temakveld i vår. Energiekspertene fant ut at de kan velge mellom en stor varmepumpe, pelletsfyr eller biofyringsolje.

Nå tennes tusenvis av oljefyrer

Når høstkulda setter inn, slås oljefyrer på i kjellere over hele byen. I 2020 skal alle være byttet ut med miljøvennlig oppvarming.

OSLO VEST: – Oljefyring står for en tredel av klimagassutslippet til Oslo. I tillegg forurenser oljefyrene byluften vår, og gamle oljetanker kan gå lekk og forurense grunnen, sier Ola Elvestuen, byråd for Miljø og samferdsel i Oslo kommune.

Derfor ble kommunens egne bygg oljefri i fjor, og Klima- og energifondet lokker med penger for å hjelpe private til å følge kommunens eksempel.

Starthjelp fra kommunen

– Mange huseiere syns det er vanskelig å vite hva de kan bytte ut oljefyren med, og hvor de skal begynne, sier Jenny Skagestad i Bymiljøetaten – Enøk. Kommunen tilbyr derfor rådgivning på telefon, nett og facebook, og inviterer til temakvelder og befaringer på miljøvennlige varmeanlegg.

Varme som passer for deg?

Miljøbyråd Elvestuen ønsker selv velkommen til oljefri-temakveld på Lysaker 10. oktober. Der får huseiere lære om støtteordningen, faren ved gamle oljetanker og hjelp av en varmeekspert i VVS-Foreningen til å finne ut hva slags miljøvennlig varmeanlegg som passer i ulike hus.

Forbrukerhjelp

Naturvernforbundet var blant de som jobbet for at det skulle bli et forbud mot oljefyring i klimaforliket i Stortinget.

– Vi er glad for at den forurensende oljefyringens tid snart er forbi, men det er viktig med gode støtteordninger og praktisk hjelp til huseiere, sier Une Aina Bastholm i Naturvernforbundet.

Derfor har organisasjonen laget forbrukerhjelpsiden www.oljefri.no. Her finner man kvalitetssikrede tilbydere av miljøvennlige oppvarmingsløsninger og kan få tilsendt gratis pristilbud.
 

INFOMØTE på Lilleaker onsdag 10 oktober klokken 18.30-20.30. Se faktaboksen!

LES OGSÅ:

Oljetank-verstinger i Oslo vest

Oljetank fjernet på Frogner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere