*Nettavisen* Nyheter.

Nå trenger vi flere stemmer!

Leder for Oslo sangforening Kjellfrid Reitan etterlyser flere medlemmer til det tradisjonsrike koret. Her sammen med Lissi. Foto: Fredrik Eckhoff

Nei, det er ikke politikere som er på stemmejakt denne gangen. Derimot søker tradisjonsrike Oslo sangforening flere stemmer til koret sitt.

OSLO: Oslo sangforening har holdt det gående nesten ubegripelig lenge. Foreningen, eller koret, ble dannet så langt tilbake som 1864. I løpet av årene har det opprinnelige mannskoret, som het Oslo sangforening av 1864, tatt opp i seg flere andre.

I 1974 skjedde en vellykket sammenslåing med Regnbuen damekor, og dermed var tiden som mannskor definitivt over.

"Ungdommelige!"

Smestad-kvinnen Kjellfrid Reitan er korleder på andre året. Hun har sunget i kor mesteparten av livet, de siste 12 i Oslo sangforening.

Hun innrømmer at rekrutteringen de siste årene har vært for dårlig, for nå er de bare 20 medlemmer, og gjennomsnittsalderen er rekordhøy.

Vi er ganske tilårskomne, men vi føler oss veldig ungdommelige. Og flere av medlemmene er i begynnelsen av 60-årene, påpeker den blide lederen, som ikke kan tenke seg et liv uten korsang.

Blir veldig glad

Å synge i kor er noe helt spesielt, sier hun. Man blir veldig glad av det, får mye ekstra energi. Vi har det veldig moro, både når vi øver, synger konserter eller er ute og reiser.

Flere ganger i året får de vist hva de kan, og det blir både kirkekonserter og opptredener på eldresentere og sykehjem, for å nevne noe. Hun ramser opp Smestad sykehjem, Årvoll eldresenter, Vålerenga kirke og Grorud kirke og mange flere steder, som har hatt gleden av å oppleve korets flotte sang det siste året.

Hva synger dere helst?

Mye forskjellig. Lett klassisk, kirkesanger, Prøysen, Bellmann..., sier hun.

Nå ønsker Oslo sangforening å bli større, og Reitan oppfordrer folk til å ta kontakt. Koret har medlemmer spredt over hele byen.

Hva med alder og kjønn?

Vi trenger aller mest flere menn, men vi tar i mot alle som føler seg "ungdommelige". I gåseøyne! smiler hun.

Er dere flinke da?

Dirigenten vår mener i hvert fall det! sier hun.

Dirigenten heter Espen Flod og kunne aldersmessig vært barnebarnet til flere av medlemmene.

Men han stortrives sammen med oss, og han er kjempeflink, sier Kjellfrid Reitan.

Interessert i å synge?

Oslo sangforening øver hver onsdag kl 19-12 i Arbins gate, ved Ibsen-museet.

Ønsker du å vite mer om koret, ta kontakt med Arvid Kjepperud, tlf 22 10 56 12 eller 41 66 08 61.Vi er ganske tilårskomne, men vi føler oss veldig ungdommelige

Kjellfrid Reitan

Annonsebilag