Nå venter Hollywood

Aldersgjennomsnittet på rapgruppen Røa Eldresenter er 74 år. foto: elisabeth c. wang

Aldersgjennomsnittet på rapgruppen Røa Eldresenter er 74 år. foto: elisabeth c. wang

Sist fredag blåste rapgruppen Røa Eldresenter, med Mette Luel (70) i spissen, dommerne i "Norske Talenter" av stolene. Nå blir det semifinale.

RØA: Mette Luel, Jack Weberg, Ingvar Strøm, Ragnar Braaten og Ludvig Jøssund tok pulikum og seere med storm fredag. Alle trodde de ventet på høytlesning av dikt, men så slang den spreke gjengen kappene på gulvet og tredde på seg capsene.

Vi fikk en vanvittig bølge av varme mot oss da musikken runget ut av høytalerne. I forkant hadde vi gjort det vi kunne for å virke litt pjuskete, så vi visste det ville overraske. Likevel, tilbakemeldingene vi fikk var utrolig morsomme, smiler Iuel.

Headhuntet

Rapgruppen Røa Eldresenter er egentlig en cabaret med syv medlemmer, som lenge har gått under navnet Cabaret Fossile. Og da de fremførte en rap på eldresenteret i fjor høst, var det gjort.

Jeg hadde en kontakt innenfor produksjonsselskapet Monster og denne damen satt blant publikum på senteret da vi opptrådte. Hun oppfordret oss til å bli med på Norske Talenter, og det kunne vi jo ikke takke nei til, sier Jøssund.

Bestemor-bitch

1. desember var gruppen på plass i Nydalen til audition. De gikk videre, og fredag var det duket for gruppens første tv-opptreden.

Det har tatt helt av, spesielt blant unge folk. Barnebarnet mitt har opprettet noe sånt som bestemor-bitch på Facebook, etter Thomas Giertsens "Mette is the new bitch" kommentar. Sånne ting er festlig, ler Ieul.

Det er en annen verden, vår anonyme tilværelse er over. Nå venter utvilsomt Hollywood, sier Braaten.

Nye muligheter

24. april er neste gang gruppen skal i ilden og innen den tid skal et nytt nummer sitte som spikret. Men om det blir en ny rap og i så fall hva den skal handle om har ikke gruppen tenkt til å røpe.

Nei, det må du vente å se. Det kan vi ikke si noe om, sier Iuel og smiler lurt.

På utsiden av Ullern Avis Akerspostens lokaler gjør gruppen mer enn gjerne noen velkjente "moves" til ære for fotografen. Og selv ikke her får de nye kjendisene være i fred.

Dere er kule! Stå på videre! sier en dame og forsvinner inn på ICA.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag