RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vil de ha sykkelen din


Gunnar Grøndahl har allerede på plass mange fine ting til helgens loppemarked. Nå ønsker han seg mange kunder.
Gunnar Grøndahl har allerede på plass mange fine ting til helgens loppemarked. Nå ønsker han seg mange kunder. Foto: FOTO: PRIVAT
– Vi er utrolig spent på hva som kommer inn. Særlig ønsker vi oss gode, brukte sykler!

NORDBERG: Fredag går startskuddet for det 33. loppemarkedet i Nordberg menighets regi. Gunnar Grøndahl er loppegeneral, og dirigerer rundt en stor frivillig stab som på ettermiddagene denne uka tar imot det som folk kommer med, og som ordner i stand de ulike avdelingene: klær, møbler, leker, kjøkkenutstyr, tekstil, elektriske varer og bøker.

Grøndahl har klare tanker om hva som står øverst på ønskelisten: Sykler.

– Nordberg menighet er en «grønn menighet». Vi holder til like i skoggrensen, og har en barnehage som bruker marka veldig flittig. Vi ønsker å få folk ut i friluft, ikke bare barna, og da er sykler et godt redskap, sier Grøndahl.

LES OGSÅ: Med hund på timeplanen i Nordberg menighetsbarnehage

Sosial happening

Nordberg menighets loppemarked har vokst seg stort siden det startet i 1981. Loppene blir grundig sortert i forkant, og avdelingene er ryddige og oversiktlige. Det er lett å finne fram, og dermed lett å gjøre kupp.

Det er mange ulike mennesker som kommer til loppemarkeder: både de som leter etter rimelige ting, og de som jakter på kunstskatter og antikviteter. Og selvsagt de som synes det er hyggelig å treffe folk i nabolaget, og slå av en prat over en kopp kaffe og en vaffel. Loppemarkeder er i bunn og grunn en sosial happening der hele "bygda" møtes til pruting, handel og kafé.

LES OGSÅ: – Kirkemøtet slenger døra i trynet på oss

Oppkjøpere på plass

De vanlige varene en kan finne på Nordberg menighets loppemarked er blant annet møbler (senger, skrivebord, stoler, bokhyller), sportsutstyr (sykler, ski), kjøkkenutstyr av alle skal, klær i alle varianter – varer som mange har bruk for, ikke minst studenter.

– Vi får jevnt over inn gode ting. Men det er særlig stas når vi får inn noe helt fantastisk. Hvert år dukker det opp ting som kan få hjertet til å slå fort. Et år fikk vi for eksempel inn en komplett bunad, med sølv. Et annet år pakket vi opp en dåpskjole fra tidlig 1800-tall. Vi har fått sjeldne bøker og kostbare malerier, eksklusive glass-vaser og antikke leker.

Siden det ofte kommer inn flotte, gamle gjenstander til dette loppemarkedet, er profesjonelle oppkjøpere alltid på plass. Tidligere var høydepunktet auksjonen, men nå selges også de gamle, fine tingene over disk.

– Det er lov å gi bud, understreker loppegeneralen.

LES OGSÅ: Neil (14) fra Nordberg: Noen voksne tar oss ikke seriøst

Mobilisering

Loppemarkedet er et «stunt» som krever storinnsats i en knapp uke. Mellom 150 og 200 frivillige er i sving med innhenting av lopper, sortering, salg, vaffelsteking og organisering denne uka. Kjernen er en gjeng på 8-10 meget erfarne loppemarkedsarrangører som står på døgnet rundt denne uken, og som faktisk synes alt strevet er moro.

Nordberg menighet driver mye frivillig arbeid blant barn, unge og eldre og har flere på sin lønningsliste, både på deltid og heltid. For å klare dette er menigheten helt avhengig av inntektene på loppemarkedet som årlig genererer 400.000-500.000 kroner.

– Inntekten betyr selvfølgelig mye for menighetens økonomi; det brukes både til barne- og ungdomsarbeid ved siden av diakonien.  Men vel så viktig synes jeg det er at menigheten er i stand til å mobilisere så mange mennesker. Jeg synes det er flott å kunne oppleve et slikt fellesskap både under forberedelsene og mens selve loppemarkedet pågår! sier sogneprest Egil Stray-Nordberg.

Har du noe du vil gi bort, kan det leveres på kirkeplassen i uken før loppemarkedet.

Loppemarked i Nordberg Menighet, fredag 29. august kl. 17–21, lørdag 30. august kl. 10–16 og søndag 31. august kl.12.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere