*Nettavisen* Nyheter.

Nå vises resultatene

Kommunalminister Magnhild Melveit Kleppa overrekker den nye prosjektkatalogen til Lars Grasmo fra Bydel Bjerke under frokostmøtet.

I ettermiddag, torsdag, kunne en strålende fornøyd kommunalminister presentere gode resultater av Groruddalssatsingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Resultater: Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa kunne stolt presentere 41 gjennomførte prosjekter i en ny katalog.

FURUSET: Husbankens engasjement i Groruddalssatsingen har gitt resultater. Over kommunal- og regionaldepartementets budsjett har Husbanken bidratt med 43 millioner kroner årlig siden satsingen kom i gang i 2007.

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) la fram 41 ferdige prosjekter som følge av dette arbeidet under et møte på Furusetheimen torsdag ettermiddag.

SE HELE LISTA! Gjennomførte prosjekter

Usikker videreføring

Husbanken har bidratt til områdeløft på Furuset, Veitvet-Sletteløkka, Romsås og Haugenstua.

- Arbeidet har vært krevende for bydelene, og det er kjekt og imponerende å se hva dere har fått ut av dette. Her ligger det erfaringer som andre kan høste av, selv om det ikke følger med statlige midler, sa Kleppa.

Samtidig signaliserte hun krav til at groruddalsmidlene brukes på en god måte.

- Jeg forstår at dere snakker om å organisere arbeidet på en bedre måte. Det fins alltid et høyere fjell å sikte mot, sa hun.

Områdeløftene varer ut 2010, men ministeren var knapp med å kommentere hvorvidt disse vil bli videreført, eventuelt også med nye områder. Istedet trakk hun fram at Groruddalssatsingen er et samarbeid mellom stat og kommune. Hun la ikke skjul på at hun syntes kommunen kunne bidra med mer.

- Staten bidrar til 90 prosent av satsningen. Dersom kommunen syns at satsningen er viktig, kunne de se på om de også burde bidra mer. Dette har jeg signalisert til Erling Lae, og jeg forstod av ansiktsuttrykket at han tok det med seg, sa Kleppa.

- Hvordan det går framover, må vi la ligge i spenning. Nå må vi konsentrere oss om å bruke pengene mens vi har dem. Det er mye innbyggerne nå kan glede seg over, sa Kleppa.

Stiller krav til kommunen

- Er det en forutsetning at kommunen bidrar mer dersom dere skal videreføre satsningen?

- Vi har som ambisjon at det skal være midler til områdesatsningen innenfor Husbankens område også framover. Men det er viktig å minne om at 43 millioner kroner er et svært beløp. Man må være nøye med hvordan man bruker pengene, sier Kleppa til Lokalavisen Groruddalen.

Prosjektleder for områdesatsningen på Haugenstua, Signe Høeg, gjør ministeren oppmerksom på at kommunen kanskje bidrar med mer enn det som går fram av regnestykket.

- Kommunen bidrar med ni millioner kroner, men erfaringstall viser at det kan dreie seg om ytterligere åtte millioner. For i praksis bidrar vi også med mye egeninnsats, folk, aktiviteter og barne- og ungdomsarbeid, sier hun.

- Det er mulig at Oslo er tyngre inne enn det vi vet om. Mitt departement kommer til å drøfte dette nærmere med kommunen. Det er viktig med synlighet, avslutter Kleppa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.