RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboaksjonen ignorerer kunstisstøtte


Paal Espen Hambre og Naboaksjonen tror ikke kunstisstøtten vil påvirke avgjørelsen om banen skal plasseres på Biogstad. Foto: Alexander Synstad
Paal Espen Hambre og Naboaksjonen tror ikke kunstisstøtten vil påvirke avgjørelsen om banen skal plasseres på Biogstad. Foto: Alexander Synstad
Naboaksjonens leder, Paal Espen Hambre, er ikke overrasket over den store tilslutningen til kunstisbane.

RØA: Ullern Avis Akersposten har spurt Naboaksjonens leder Paal Espen Hambre om hans syn på støtten til kunstisbane.

Primitivt og umodent

Kunstistilhengerne har i løpet av en uke samlet inn 9000 støtteerklæringer, i hovedsak fra Røa- og Voksen-området, ifølge dem selv. Tror du dette kan påvirke beslutningen om det blir kunstisbane eller ikke?

Baneforkjemperne og Røa IL har misforstått. At den parten som har mest underskrifter skal gå av med seieren, er en overraskende primitiv og umoden tanke fra deres side. Dette er ingen konkurranse. Selvfølgelig vil alle som ikke blir berørt av banens negative ringvirkninger rundt trafikk, lyd, lys og nedbygging av Oslomarka, gjerne ha den, det vet vi etter å ha sett på liknende saker andre steder.

Ikke den sterkestes rett

Vi som naboer og enkeltpersoner har for øvrig selvsagt ingen mulighet til å sette i gang et så stort apparat som Røa IL har, med sine rundt 2.000 medlemmer. De har brukt et veldig stort antall personer de siste dagene til e-post- og internettkampanjer, dør-til-dør-kampanjer, samt stands på kjøpesentre og butikker i bydelen, sier Hamre.

Men her gjelder ikke den sterkestes rett, og det har vi full tiltro til at både politikerne og forvaltningen for øvrig er enig i. Som kjent er det ikke i demokratiets hensikt at to ulver og et lam skal stemme over hva som skal være til middag. De to viktigste hensynene å ta i denne saken er til de menneskene som får livskvaliteten forringet om den planlagte banen etableres, samt hensynet til en unik flekk av Oslomarka, som vi mener må bevares slik den er i dag.

Antallet burde vært høyere

Er du overrasket over at tilslutningen er så stor?

Nei, med tanke på alle menneskene som har vært i sving for Røa IL de siste dagene, samt det enorme apparatet de satte i gang hva gjelder e-post/internettkampanjer, stands, postere, og distribusjon av brosjyrer, er jeg derimot overrasket over at antallet ikke er betydelig høyere. Bydel Vestre Aker alene har rundt 42.000 beboere, så potensialet fra spesielt mennesker i betryggende avstand fra gigantbanen burde med andre ord være stort, sier Hambre og fortsetter:

Så deilig det må være for disse å kunne sove lenge i helgene, fremfor å måtte kjøre poden rundt til ulike baner ellers i byen, slik situasjonen er nå. At det får negativ innvirkning for svært mange i et stort område rundt banen, er tydeligvis ikke så viktig. For øvrig har vi jo for lengst skjønt at den gamle regelen som sier at "du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv", ikke står veldig sterkt i baneforkjempernes verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere