RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bo Callander (nærmest) kritiserer Pål E. Torkildsen fra Naboaksjonen (til høyre i bildet) for «bildebevis». Bildet tatt under byutviklingens befaring på Bogstad i vinter.
Bo Callander (nærmest) kritiserer Pål E. Torkildsen fra Naboaksjonen (til høyre i bildet) for «bildebevis». Bildet tatt under byutviklingens befaring på Bogstad i vinter.

Naboaksjonen slår tilbake

Pål E. Torkildsen i Naboaksjonen mener at det viktigste er å vise at lysene og lysvirkningen fra den planlagte kunstisbanen blir godt synlig med direkte synslinje fra Bogstad gård.

BOGSTAD: – Vi forutsetter at de som behandler denne saken kjenner avstanden mellom Bogstad gård og Bogstad skole. Hensikten med disse bildene er kun å vise at det er en direkte synslinje mellom gården og skolen. Selv vinduene i første etasje på deler skolen er synlige fra hagesiden på gården. Det betyr at lysmastene, som rager høyt opp, og lyset fra banen, direkte og reflektert i is og snø, også vil bli meget synlige vinterstid når løvet er borte. Avstanden er i denne sammenhengen helt uinteressant, sier Torkildsen.

Løvet dekket for skolen

– Tidligere har Callander på ulikt vis prøvd å overbevise oss om at banen med lysmaster ikke blir synlig fra Bogstad gård. Det ble tatt noen "ballongbilder" med løv på trærne for å vise høyden på mastene. De var selvfølgelig ikke særlig synlige fra gården på grunn av løvet sommerstid, men, som våre bilder uten løv viser, fullt synlige om vinteren. Callander oversendte også bilder til bystyrebehandlingen som skulle "bevise" at anlegget ikke var synlig fra gården, sier Torkildsen.

Bevisst feilinformasjon

Han viser til en e-post sendt byutviklingskomiteen, hvor Callander påstår at man ikke kan se skolen fra noen steder på Bogstad gård, selv ikke med zoom.

– Våre bilder viser at det beste man kan si om Callanders håndtering av et kamera er at noen burde spandere et fotokurs på ham. Verre er at det kan oppfattes som bevisst feilinformasjon til våre politikere slik at deres beslutninger fattes på et uriktig grunnlag. I tillegg har de som står bak kunstisprosjektet tidligere manipulert lyskartet som viser hvor mye lys som faller på de nærmeste husene. Her har de jukset på målestokken for å kamuflere lysbelastningen på de nærmeste husene. Så her bør man ikke snakke om manipulering, sier Torkildsen.

Beklager

– Callander hevder at dere bruker et bilde fra parkeringsplassen ved klubbhuset, hvor dere tidligere er blitt gjort oppmerksom på at det var arrangementer på klubbhuset denne dagen.

Det har gått meg hus forbi. Jeg beklager hvis det er tilfelle. Vi har flere bilder fra andre dager som viser tett parkering. Disse kan vi ettersende. Vi ønsker ikke å bruke bilder som ikke viser den riktige parkeringssituasjonen, sier Torkildsen.

– Samtidig er kan det være greit å minne om at dette vel ikke er den eneste gangen det er utleie av golfklubbens arealer. De ønsker selvfølgelig å leie ut sine lokaler mest mulig vinterstid. Slik sett er ikke nødvendigvis dette en unik parkeringssituasjon. For deres skyld håper vi at det er mye utleie og dermed mye parkering på deres parkeringsplass. Dette taler faktisk mot kunstisprosjektet, sier han.

Trafikkbildet blir verre

– Callander spør også hvorfor dere bruker bilde fra parkeringsplassen ved Statoil/Kiwi på Bogstad som skal vise hvor sterkt belastet denne parkeringsplassen er i helgene, når de ikke har til hensikt å bruke denne plassen.

– Poenget med dette bildet er å vise noe av trafikkbildet og totalparkeringen i området. Det er generelt stor trafikk i dette området og det rundt et så vanskelig kryss som krysset ved Peder Ankers plass. Jeg har selv sett kollisjoner ved dette krysset, og vi vet fra før at det er mange ulykker i Sørkedalsveien, særlig på strekningen badeplassen – Peder Ankers plass. Dette trafikkbildet vil bli mye verre når det eventuelt blir både kunstisbane og utvidelse av Wyllerløypa. Vi har bedt kommunen om en konsekvensutredning som tar for seg disse forholdene samlet. Det er ikke blitt gjort, sier Torkildsen.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere