RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboene må ta støyten i Hoffsjef Løvenskioldsvei

Naboene må lide for at utbygger fikk tillatelse til å bygge i Hoffsjef Løvenskioldsvei 4. Forslag til veiregulering tar en stor del av nabotomten.

Ullern: - Det er dypt urimelig at det nå kommer et forslag om regulering som vil ta en stor del av eiendommen til min mor. Det er et resultat av oppføring av det vi fremdeles mener er et ulovlig bygg i Hoffsjef Løvenskioldsvei 4. Men ikke nok med det. Min mor, som er den som blir rammet av denne reguleringen, ble ikke engang varslet av plan- og bygningsetaten (PBE) da "Varsel om reguleringsarbeid" og senere "Forslag til reguleringsplan" ble lagt ut. Dermed ble hun fratatt muligheten til å uttale seg ved første gangs behandling. Innholdet i planen er også meget misvisende. Den omtaler Hoffsjef Løvenskioldsvei 4, men tomten som blir berørt er knapt nevnt, sier Ebba C. Nelson Giæver.

Ulovlig utbygging

Den omstridte utbyggingen av Hoffsjef Løvenskiolds vei 4 endte med et vedtak i bystyret i fjor, hvor utbygger fikk tillatelse til en forsiktig utbygging i hagen. Hovedhuset ble regulert til bevaring. Veireguleringen som blant annet gjaldt sørenden av eiendommen ble opphevet. Det spesielle i situasjonen var at bystyret ga utbygger dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan under forutsetning av at det kom en ny. En slik forutsetning kan ikke gjøres, mente professor Hans Chr. Bugge, som blant annet leder arbeidet med revisjon av plan- og bygningsloven. I bystyret ble det lagt vekt på at dagens veisituasjon skulle opprettholdes. Byråd Grete Horntvedt sa da også at den tidligere veireguleringen er helt uaktuell, fordi den var basert på at den skulle være hovedvei ut til Bærum. Denne forutsetningen er borte. Likevel har PBE lagt frem et forslag som får konsekvenser for naboene i Hoffsjef Løvenskioldsvei 3.

Store konsekvenser

- Dette får store konsekvenser. Eiendommen blir sterkt beskåret. Etter vårt syn en ulovlig utbygging av Hoffsjef Løvenskioldsvei 4 medfører altså en reduksjon av det areal som er tilgjengelig for en eventuelt fremtidig, lovlig utbygging av nr. 3. Det er svært urettferdig at hun skal bære ulempene for et bygg som har fått dispensasjon fra veigrense i tillegg til gjeldende veiregulering. Det er jo nettopp dette nybygget som skaper uoversiktlige forhold i krysset, som igjen gir grunnlag for en veiregulering som rammer min mors eiendom, sier Giæver.

Mulig dispensasjon

Plan- og bygningsetaten (PBE) viser til at de er bedt av bystyret om å utarbeide en ny reguleringsplan i forbindelse med vedtaket knyttet til Hoffsjef Løvenskioldsvei 4.
- Den opprinnelige reguleringsplanen tok en større del av Hoffsjef Løvenskioldsvei 3 enn forslaget til ny reguleringsplan, sier saksbehandler i PBE, Ivar Andreas Høivik.
- Med et så stort inngrep for ny avkjørsel fra Generallunden på eiendommen i nr. 3, så vil det begrense mulighetene til å bygge ny bolig på eiendommen. Det vil eventuelt kreve dispensasjoner fra gjeldende regler om avstand til vei. Selv om det omstridte nybygget i nummer 4 fikk dispensasjon, så er det ikke gitt at nybygg i nummer 3 får en tilsvarende dispensasjon?
- Det ble gitt dispensasjon fra avstandsregelen for Hoffsjef Løvenskiolds vei 5 på ni meter, så det er også mulig at dispensasjon vil bli gitt for nr. 3 sier Høivik.
- De som bor i hovedhuset i Hoffsjef Løvenskioldsvei 4 har flere ganger påpekt overfor etaten at de ikke har samtykket til veierklæringen som er tinglyst av utbygger. Hvem skal da betale for denne veireguleringen hvis den ikke er gyldig?
- Veierklæringen er avgitt for hele eiendommen og tinglyst før eiendommen ble delt. Hvordan utgiftene til veiopparbeidelse vil bli fordelt mellom de to delene av eiendommen vil bli vurdert når veien blir bygget.
- Hvorfor ble ikke naboen i nr. 3 varslet om reguleringsplanen?
- Vi fikk nylig vite at dette ikke hadde skjedd gjennom brev fra beboeren. Vi sender derfor et nytt brev med utvidet varselfrist til eieren av Hoffsjef Løvenskiolds vei 3, sier Høivik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere