RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboene raser

Naboer og beboere rundt Holmendammen stiller seg helt uforstående til at bydelen har gått inn for å bygge ned friområdet.

Holmen:- Jeg ble tipset om saken og reagerte med sjokk og vantro da jeg fikk høre at bydelen hadde sagt ja til et planinitiativ som medfører at det fineste partiet i friområdet ved Holmendammen skal ødelegges. Jeg reiste rett hjem fra ferie da jeg hørte om dette, sier Erik Fleischer.

Feilslått

Fleischer og en rekke andre naboer har spontant dannet en aksjonsgruppe for å motarbeide planene og vil varsle alle beboere i nærområdet om hva som holder på skje.
- Det er klart vi forstår behovet for nye barnehageplasser, men her snakker man om et friområde med aktivitet hele året. Her vil man blant annet ta den eneste delen av området som egner seg for aking og ski- og hoppbakke. I hele byen foregår det nå en storstilt boligutbygging uten at det settes av tilstrekkelig plass til verken barnehager eller skoler. En slik feilslått politikk kan ikke repareres ved å gjøre flere feilbeslutninger som å bygge ut de etablerte parkene i byen, sier Fleischer.
Fleicher har tatt kontakt med flere av politikerne i bydelen.
- Jeg reagerer på at svaret fra bydelen er gått uten at bydelspolitikerne er blitt hørt i saken. En så viktig sak kan ikke bare være en administrativ avgjørelse. Bydelen har allerede for lite friarealer. Å nedlegge store deler av en gammel og mye brukt brukt park må være helt galt. Friluftsetaten går da også imot en omregulering av Holmendamparken, sier Fleischer.

En skandale

Bjørn Wangen i Holmendammens Venner reagerer også sterkt på de signalene som bydel Vestre Aker har gitt, hvor bydelen skriver til Omsorgsbygg at man finner tomten i Bamseveien tilnærmet ideell for bygging av barnehage.
- Dette er en skandale, å eventuelt rasere Holmendamparken på denne måten. Dette er et område som i 1953 ble ekspropriert til park for allmennheten. Midt i det planlagte utbyggingsområdet ligger også en stor kolle med sjeldne og fredete plantearter som er registrert av Friluftsetaten. Hva vil man gjøre med det biologiske mangfoldet her, spør Wangen.
- Vi har i mange år hatt et godt samarbeid med Friluftsetaten i Oslo kommune når det gjelder vedlikehold og opparbeidelse av dette populære friområdet. Her er det nedlagt stor dugnadsinnsats blant fra Ris Vel, Oslo sportsfiskere og Holmendammens Venner. Vi kan ikke sitte rolig å se på at en stor del av vårt friområde skal gå tapt, fortsetter Wangen.

Industrianlegg

- En inngjerdet tomt hvor det plasseres en 65 meter lang bygning i delvis to etasjer vil fremstå som et stort "industrianlegg" i friområdet. Det finnes flere andre ubenyttete områder arealer i bydelen som egner seg til barnehage, sier Fleischer, som heller ikke kan forstå at skråningen ned mot dammen kan egne seg som lekeareal for de minste.
- Da må de jo fylle opp terrenget eller grave seg ned for å gjøre det egnet. Dessuten vil den umiddelbare nærheten til dammen i seg selv være en fare for barna, sier Fleischer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere