RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboer fortviler over barnehagebråk

– Vi har vært tålmodige og svelget mange kameler. Nå må brakkene i Paal Bergs vei fjernes som lovet, sier naboene Nina Skovly og Marianne Haugerud.

LANGERUD: Skovly er styreleder for 108 leiligheter i Bakkehavn borettslag, mens Haugerud representerer de tre familiene på eiendommen helt inntil nye Lopperud barnehage og den midlertidige idrettsbarnehagen i Paal Bergs vei 165.

De midlertidige barnehage-paviljongene skulle egentlig vært fjernet i 2009, dette ble utsatt til 1. juli 2011 - og nå vil Oslo kommune beholde dem enda lengre. LES SAKEN HER

– Hvis brakkene nå skal stå enda et år, hva blir det neste? Vi er egentlig ikke overrasket over dette, vi stoler ikke på politikerne lengre, raser Nina Skovly og Marianne Haugerud.

Tøffe tak

– Forrige runde var vond. Vi følte oss lurt og løyet for, sier Skovly og Haugerud.

– Brakkene ble stående, og vi har innfunnet oss med at de skal stå her til sommer’n 2011. Da må vi kunne forvente at de fjernes som lovet, hvis ikke blir vi skuffa og irritert, sier naboene.

– Det har vært vanskelig og frustrerende å holde ut, og vi kan ikke leve med disse tilstandene lenger, sier naboene.

– Dette går på tillitt og respekt. Nå må man finne noen gode løsninger som alle parter kan leve med. De kan ikke bare tre dette ned over hodet på naboene igjen! Brakkene må fjernes, sier Skovly og Haugerud.

Trafikkaos

De mener politikerne ikke har tanke for konsekvensene av å ha to barnehager på et område som er tiltenkt én barnehage.

– Det er bare én vei inn til dette området, som nå har tre barnehager, et sykehjem og en skole med 500 elever. Det er komplett trafikkaos her rundt klokken 8 og 16, og vi bare venter på at det skal skje en ulykke, sier naboene.

Spesielt ille er det om vinteren.

– Det blir så smalt her på grunn av all snøen, og måkingen er altfor dårlig. Det er ikke lenge siden datteren min kom hjem og sa at noen nesten hadde rygget på henne. Det er et under at ingen er blitt kjørt ned, sier Marianne Haugerud bekymret.

Kjører på fortauet

Naboene forteller at folk kjører på fortauet og parkerer overalt. Beboere kommer ikke ut med egne biler, og trafikkbildet blir svært uoversiktlig.

– Midt oppi dette skal små barn gå til skolen. Det hjelper ikke at det er tre forskjellige innganger til de to Lopperud-barnehagene, og at hovedinngangen til den ene er lagt til en privat innkjørsel, sier de oppgitt.

– De ansvarlige burde ta seg en tur hit og se på kaoset. Dette er farlig. Jeg er livredd hver eneste dag jeg kjører ut for at jeg skal rygge på noen, sier Nina Skovly.

I tillegg til trafikkaoset, påpeker Skovly og Haugerud at de to barnehagene fører med seg masse bråk.

Vanvittig støy

– Brakkene står jo på store deler av uteområdet, så nå leker alle barna øverst på området nærmest naboene. Det blir ikke bedre av at brakkene fungerer som en støyvegg som reflekterer all lyd bakover til boligene, påpeker de.

– Det blir en vanvittig støy. Om sommeren er det så ille at vi ofte må vi lukke vinduer og holde oss inne. Vi har både sendt brev og vært i møter med barnehagene. De prøver så godt de kan, men det hjelper ikke, sier Skovly og Haugerud.

– Vi inviterer gjerne barnehagebyråden hit i snøkaos eller deilig sommervær, så kan han se hvordan dette påvirker hverdagen vår!

LES OGSÅ: Oslo kommune vil ikke fjerne barnehagebrakkene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere