Gå til sidens hovedinnhold

Naboer fortviler over Ottos Bar

Flere av naboene til Ottos Bar i Vika fortviler. Siden puben åpnet har mye av natteroen blitt borte, mener de.

VIKA: Ottos bar ble etablert i Parkveien 80 i 2005. Det naboene først trodde var en kafé, endret nettene til beboerne.

Vi opplever støy, bråk og hyl fra stedet langt utover natten. Det er umulig å få en sammenhengende natt med søvn, forteller styreleder I Lassons gate 8-10, Ellen Rief Lindemann. Hun snakker på vegne av beboerne.

Ottos Bar har åpent til klokken ett på natten alle dager, bortsett fra søndag. Uteserveringen skal stenge klokken ti.


Fortviler over støy

I tillegg til støy er det stor trafikk av biler og drosjer som skal hente gjestene. De står og venter på tomgang utenfor. For å kunne sove, må naboene ha vinduene lukket. Vi føler at livskvaliteten vårt er blitt svekket, sier Lindemann og forteller at naboer er fortvilet.

Naboer har observert og erfart mye bråk og overstadig berusede mennesker. Noen naboer har også observert at til tross for forbudet om øl ute etter klokken ti, er det mennesker som tar med seg glasset og drikker ute.

Lindemann forteller at puben ikke begynner å rydde før hele baren stenger.

De rydder stort sett ikke uteserveringen før alle gjestene har gått, vi opplever ikke stillhet før nærmere to om natten.


Vinduer lukket

Røykingen utenfor er også et problem for naboene over puben. Gjestene røyker ute fra baren fra den åpner til den stenger.

De som bor over utestedet, kan ikke ha vinduer eller balkongdørene sine åpne, på grunn av all røyken. Selv om uteserveringen stenger ti, så går jo folk ut for å røyke. Dette er en uheldig plass for en bar, det er bare boliger rundt, området er jo regulert til bolig, sier hun.

De som er på puben, lever der og da, de demper seg ikke. Det er mye skrik og brøl, sier styrelederen.


Maktesløse

Styret i Lassons gate 8-10 og styret i Parkveien 80 har forsøkt å gjøre noe med situasjonen, foreløpig uten hell.

Vi ønsker primært ikke å få baren stengt, men vi ønsker å få en redusert åpningstiden, for dette er til stor sjenanse for naboene, sier Lindemann.

Naboene har tidligere tatt kontakt med bydelsoverlegen, som henviste dem videre til politiet. Politiet igjen henviste naboene til Næringsetaten. Nå har de sendt to brev til Næringsetaten, hvor de forklarer situasjonen og ber om forståelse. Det første brevet ble sendt i august. Naboene har også tatt kontakt med bydelsutvalget, som viste til skjenkevedtak og at ikke noe kunne gjøres.

Dette er jo et boligregulert område og da kan man ikke ha det slik. Vi tror at puben har sammenheng med hotellet, og er det slik, så er det beste at puben flyttes inn til hotellet.


Ingen problemer

Det er én dame som har klaget. Politiet har kommet når hun har ringt, med de har ingenting å utsette på stedet, forteller en av de ansvarlige ved puben, Jann-Inge Nilssen.

Han forteller at de aldri har hatt noe problemer med driften av stedet og mener at de driver ordentlig og ansvarlig.

Vi stenger utserveringen klokken ti, og da rydder vi med én gang. Vi rydder ikke uteserveringen klokken ett. Men vi kan ikke nekte folk å gå ut og ta seg en røyk, eller nekte andre mennesker å gå i gaten, sier Nilssen.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg