Naboer fortviler over ulovlig søppeldumping

Det ser ikke pent ut på dette området ved Hellerudveien på Oppsal, etter at noen har dumpet et stort søppellass med alt fra møbler og tønner til malingsspann og juletrær.

Det ser ikke pent ut på dette området ved Hellerudveien på Oppsal, etter at noen har dumpet et stort søppellass med alt fra møbler og tønner til malingsspann og juletrær. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Noen må tydeligvis ha misforstått og trodd at de hadde kommet til Grønmo eller Brobekk...

Frelsesarmeens innsamlingskasse for tøy er blitt dumpingsplass. Foto: foto: Nina Schyberg Olsen

Noen har tydeligvis misforstått og trodd at Vann- og avløpsetatens tomt i Hellerudveien er en søppelplass. Foto: foto: Arne Vidar Jenssen

Oppsal: Dette er nemlig en plass Vann- og avløpsetaten bruker. Vi snakker om området ved Hellerudveien på Oppsal, ved den gamle Bjartbakken.

Del på Facebook

Les også: Dette er ingen søppelplass

Sist uke ble den gjort om til søppelplass. Det må ha vært brukt en ganske så stor bil, for søppelhaugen ble plutselig veldig stor. Midt på plassen er det dumpet alt fra sofaer og stoler til juletrær og masse annet skrot. Og i tillegg er plassen rundt dekorert med paller.

Redd for smitteeffekt

Berit Haugård har kontaktet Nordstrands Blad på vegne av flere i nabolaget som har reagert sterkt på hvordan folk kan oppføre seg.

Plassen er i ferd med å få et negativt skjønnhetsstempel på seg, og naboene er redd for at når det først har kommet ett lass, så vil smitteeffekten være stor.

Vil ha sperring

Også rundt Frelsesarmeens boks for innsamling av brukt tøy er det ille. Den kan ikke ha vært tømt på en stund, for nå står det masse sekker utenfor. Og dette har ført til at noen tror at området rundt boksen også er en plass for søppel.

Alt fra malingspann og sko til hageavfall og trampolineduker er slengt utover bakken.

Haugård forteller at hun og andre har ringt Oslo kommune om saken, men at ingen har villet ta ansvar for å rydde opp.

– De som eier tomten burde sperre av med bom eller rullestener, sånn at ikke hvem som helst kan kjøre inn og dumpe søppel. Det ser forferdelig ut her!

Les også: Lagde støvsuger av søppel

Rusken tar saken

Nordstrands Blad har kontaktet Rusken-general Jan Hauger om saken.

– Dette må Ruskenpatruljen klare, sier Hauger.

– Jeg skal forsøke å få gjort noe så raskt som mulig, men nå har vi mye å gjøre. Her er det jo snakk om en kommunal tomt, og ser det så stygt ut som du beskriver, må vi få ordet opp, sier Hauger.

Fjernvarmerørene som ligger på plassen skal etter det Nordstrands Blad har fått opplyst bli fjernet i løpet av et par uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.