RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naboer frykter fortsatt KFUM-«mur» på Ekebergsletta


KFUM-trener Stål Talsnes (stående, til høyre) forklarer hvorfor det er viktig å få et nytt, større fotballanlegg på Ekeberg. Naboer var samlet under slagordet «Nei til mur på Ekebergsletta».
KFUM-trener Stål Talsnes (stående, til høyre) forklarer hvorfor det er viktig å få et nytt, større fotballanlegg på Ekeberg. Naboer var samlet under slagordet «Nei til mur på Ekebergsletta». Foto: Foto: Kristin Trosvik
KFUMs planer om arena på Ekeberg skapte igjen engasjement da nye tegninger ble presentert for bydelsutvalget forrige torsdag.

EKEBERG: KFUM presenterte de nye tegningene på møte i Nordstrand bydelsutvalg 15. mai. Presentasjonen skjedde under Åpen halvtime.

Det forrige forslaget, som inkluderte seniorboliger og et større svømmeanlegg, ble avvist av Plan- og bygningsetaten (PBE) i vinter. Etter avslaget gikk KFUM tilbake til tegnebrettet.

I de nye tegningene er boliger og svømmeanlegg forkastet. Skissene viser to elleverbaner, en av dem med tresidig tribuneanlegg. Dette blir det KFUM kaller en familiearena.

I tillegg kommer klubblokaler, treningslokaler, lekeplass og bevertningssted. Parkering er tegnet inn på nordsiden.

LES OGSÅ: Her er de nye KFUM-planene

Åpner for rodestasjon

KFUM har også laget plass til en rodestasjon og toalettanlegg. Det foreligger i dag forslag om en permanent rodestasjon og toaletter på andre siden av Ekebergveien, altså på østsiden av veien. Det har vært bred motstand mot plasseringen, og KFUM ser derfor muligheten til å innlemme rodestasjonen i KFUMs nye arenaanlegg.

Det var ikke bare KFUM som hadde møtt opp på bydelsutvalgets møte forrige uke. Flere representanter for idretten var også til stede. I tillegg hadde flere motstandere av planene møtt opp for å si sin mening, deriblant naboer til anlegget.

LES OGSÅ: KFUM Arena skapte lokalpolitisk thriller

Ulike meninger

Jannicke Birkevold, som bor i Høgdefaret, viste sin motstand også da forrige forslag ble presentert for bydelens politikere. Hun grep ordet i åpen halvtime.

– Dette er fortsatt et veldig stort inngrep på sletta, selv om det er redusert fra det forrige forslaget som var helt enormt, sier Birkevold som mener det er snakk om en mur på sletta.

– Vi snakker jo egentlig om to murer. En mur på tvers av sletta og en mur mot Ekebergveien, sier naboen. Birkevold understreker at anlegget fortsatt vil få en grunnflate på totalt 5000 kvadratmeter, og hun blir provosert av at KFUM kaller anlegget en familiearena.

– Dette er noe de har utviklet for å leie det ut, tribuneanlegget er ikke noe man per i dag har behov for. Å kalle det en familiearena blir å skyve barn og unge foran seg, sier hun.

LES OGSÅ: Denne bydelen tar gjerne imot KFUM

Tredje forslag

Det er tredje gang KFUM legger frem forslag om en Ekeberg-arena for bydelsutvalget. De to andre gangene har de ikke fått støtte for prosjektet hos bydelens politikere.

– Vi har hørt på de tilbakemeldinger vi har fått. Vi legger ikke frem planer om en mur, vil bygge et idrettsanlegg til glede for barn og unge i området, sa Vegard Kobberdal som presenterte planene på vegne av KFUM.

Hvordan politikerne stiller seg til det siste forslaget fra KFUM, blir klart på neste møte i bydelsutvalget, den 19. juni.

LES OGSÅ:

Skjebnetime for KFUM Arena

– KFUM bygger ikke Campus Norway

– Campus Norway? Nei takk

Knuste KFUMs drøm på fem minutter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere